Números anteriors

Número 17

Haldia
cometes

La campanya especial de seguretat d’estiu confirma l’eficàcia de la policia de proximitat. El balanç s’ha tancat amb un fort descens d’incidències respecte a l’any passat. S’han atès 243 requeriments, davant les 715 queixes veïnals de l’estiu passat, en un operatiu que ha durat dos mesos i mig i que ha mobilitzat 627 efectius.

El certamen “Mi rincón favorito de L’Hospitalet”, que du a terme l’Ajuntament per donar a conèixer la ciutat com a destinació turística, ha anunciat les fotos guanyadores. El primer premi, dotat amb 200 euros, l’ha aconseguit Silvia Consola amb aquesta fotografia. El segon premi, de 100 euros, ha estat per a Fran Verjano. 

El passat dimarts es va incendiar un camió de recollida d’escombraries de l’empresa FCC al carrer de Gravina al barri de Pubilla Cases. Van intervenir els bombers, la Guàrdia Urbana i el SEM. Van resultar afectats dos edificis i 8 cotxes. 19 persones van ser ateses pels serveis mèdics i un ferit lleu va ser traslladat a l’hospital.

Es reprenen els treballs d’instal·lació de l’ascensor del parc de Can Buxeres. L’elevador hi millorarà l’accessibilitat al barri de Sanfeliu comunicant la part baixa del carrer de la Riera del Canyet amb l’esplanada del carrer de l’Aviació. La previsió és que pugui entrar en funcionament a finals de novembre. 

Les civiteques i els facilitadors d’oci nocturn han fet possible un estiu més cívic a L’Hospitalet. Uns 7.000 infants han participat en les civiteques instal·lades a places i espais públics de tots els districtes, mentre que els professionals socioeducatius han fet més de 2.700 actuacions per potenciar el civisme en les zones d’oci nocturn.

Arriba l’última festa major dels barris de L’Hospitalet, la Festa Major de Ciutat Comtal. Del 22 al 24 de setembre. Plantada i cercavila de gegants, tallers i espectacles infantils, havaneres, concerts, trivial, un sopar de germanor, espectacle de foc i molt més. Consulteu el programa al web de l’Ajuntament: www.l-h.cat.

S’ha inaugurat al parc de la Torrassa el mural que tanca la celebració dels 45 anys de l’Associació Educativa ItacaEl mural és fruit de la participació del personal i infants de l’Associació amb Rebobinart i l’artista igualadina Núria Toll. L’obra reflecteix la representació del barri de la Torrassa i els valors de la diversitat.

L’hort urbà Regreen arriba a L’Hospitalet per sensibilitzar sobre la importància de l’ús de l’aigua regenerada. Aquesta iniciativa d’Aigües de Barcelona, Cetaqua i l’Ajuntament vol contribuir a l’economia circular a l’àrea metropolitana de Barcelona, donant una segona vida a l’aigua per combatre l’escassetat hídrica.

En marxa les obres del carrer Corominas. Es renoven les voreres i es transforma el carrer en via de plataforma única. El temps aproximat de durada de les obres és de dos mesos. També està en marxa la implantació del carril bici al carrer de Can Pi. Es creen carrils segregats en tots dos sentits, al costat de les voreres.