Números anteriors

Número 16

Haldia
cometes

L’Hospitalet incorpora cinc noves màquines escombradores per reforçar el servei de neteja de la ciutat. Els vehicles són elèctrics, adaptats a les noves normatives europees, fan menys sorolls, generen menys emissions i són més eficients i ecològics. Estan cofinançats amb els fons europeus Next Generation.

La Diada va comptar amb l’assistència del compositor i director d’orquestra Antoni Ros Marbà, fill predilecte de la ciutat, i autor de la versió oficial d’El segadors. A l’ofrena floral van participat 200 entitats, col·lectius ciutadans i partits polítics. Es va fer un minut de silenci en memòria i solidaritat amb les víctimes del terratrèmol del Marroc.

Aquesta setmana ha començat el curs 2023-2024 per a l’alumnat de batxillerat, cicles formatius d’FP de grau mitjà i superior i arts plàstiques, itineraris formatius específics i programes de formació i inserció. A L’Hospitalet hi ha 2.131 alumnes de batxillerat, 1.337 en centres públics i 794 en centres concertats. Del total, 1.148 fan primer, i 983, segon curs.

La nova Oficina d’Entitats de L’Hospitalet ha atès 142 consultes des de la seva obertura el 17 d’abril d’aquest any. Aquest servei municipal, ubicat a la planta baixa de Ca n’Arús, dona servei a les més de 700 entitats actives de la ciutat i compleix una demanda històrica sorgida a la 1ª edició del Congrés d’Entitats el novembre del 2018.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha presidit al Saló de Plens l’acte de reconeixement als 21 alumnes de L’Hospitalet que han tret una nota igual o superior al 9 en les proves d’accés universitari (PAU) que es van fer al juny. L’alcaldessa els ha felicitat, tant a ells com als seus professors i famílies, pel seu esforç i els seus bons resultats.

El passat dimecres es va inaugurar l’exposició “Vitralls Bonet, 1923-2023. Cent anys al servei de la llum” a Can Trinxet. Objectes seleccionats de la història de l’empresa de L’Hospitalet, com dibuixos, cartrons, objectes o vitralls, descriuen l’evolució de les arts decoratives en el darrer segle. Es podrà visitar fins al 25 d’octubre.

Malgrat les darreres pluges, es manté activa la fase d’excepcionalitat per sequera. Es mantenen les restriccions de consum d’aigua que afecten: reg de jardins i zones verdes, fonts ornamentals, ompliment de piscines, neteja amb aigua de carrers i vehicles i plantació de nous arbres. 

L’Ajuntament treballa amb entitats de la ciutat com ara Alkaria i l’Associació Cultural Mediterrània, per fer front a les conseqüències del terratrèmol del Marroc. El consistori col·laborarà amb 15.000 euros en el procès de reconstrucció de les zones afectades. La ciutadania pot fer aportacions a través del Fons Català de Cooperació i Creu Roja.

Aquesta setmana han començat les obres a la carretera d’Esplugues, entre l’avinguda de Can Serra i el carrer de Granollers. Amb l’objectiu de millorar la mobilitat a peu i l’accessibilitat, s’amplia la vorera que dona a la banda de Can Serra fins a 2,20 m d’amplada. És una obra finançada amb els Fons Next Generation.