Números anteriors

Número 15

Haldia
cometes

La Guàrdia Urbana de L’Hospitalet reforça la seva plantilla amb cinc nous agents, tres homes i dues dones, que acaben de completar amb èxit el curs de formació a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. En els darrers anys s’han incorporat 41 nous agents al cos amb l’objectiu de mantenir la seguretat i la convivència a la ciutat.

El curs escolar 2023-2024 ha començat a L’Hospitalet amb 29.542 alumnes de 3 a 16 anys: 5.937 alumnes a infantil, 13.803 a primària i 9.802 a secundària obligatòria. Durant l’estiu, l’Ajuntament ha realitzat obres de millora als centres que han inclòs reparacions de façanes, pintura de parets, renovació de paviments, etc.

Les escoles bressol també han iniciat el curs 2023-2024 aquesta setmana. L’Hospitalet compta amb 16 escoles bressol públiques i subvencionades amb fons públics, que ofereixen 1.272 places per a infants de 0 a 3 anys, 616 de les quals són dels 6 centres municipals. L’oferta 0-3 a la ciutat es completa amb 19 centres privats.

Arriba la Festa Major de Bellvitge! Vine a gaudir de la festa i els espectacles del 8 al 17 de setembre. Amb l’estand sociocultural, el Festival del Teatre Amateur, música i ball, activitats infantils i esportives, exhibicions i cultura popular i moltíssimes coses més. Consulta el programa a: www.l-h.cat.

La Festa Major de Bellvitge comptarà amb punts liles per combatre les violències sexistes. Són espais de seguretat i d’informació destinats a sensibilitzar, informar, detectar i atendre, en cas de produir-se, assetjaments i agressions masclistes i LGTBI-fòbiques. Davant de qualsevol incidència també es pot contactar amb la Guàrdia Urbana.

Sis voluntaris de Protecció Civil de L’Hospitalet i dos vehicles han participat aquesta setmana en el dispositiu de suport al municipi d’Alcanar, afectat pels greus aiguats del cap de setmana provocats per la DANA. Han col·laborat en la neteja de fang d’infraestructures i d’urbanitzacions afectades. Felicitats per la feina feta!

La Fundació Esportiva L’Hospitalet Atlètic es va proclamar el passat diumenge campiona en categoria femenina del Tercer Torneig de futbol Ciutat de L’Hospitalet, després de guanyar al Club Albirrojita a la tanda de penals a l’Estadi Municipal. En categoria masculina, l’UD Gornal es va imposar al Can Pi a la final.

La Diada a L’Hospitalet commemora els 30 anys d’Els segadors com a himne oficial de Catalunya. A l’acte de dilluns, que començarà a les 11.00 hores, a la rambla de la Marina, davant l’escultura de Rafael Casanova, hi assistirà l’autor: el compositor i director d’orquestra Antoni Ros Marbà, fill predilecte de L’Hospitalet.

Endesa ja ha començat, després de reunir-se amb l’Ajuntament, les obres per reforçar la xarxa elèctrica de Collblanc enllaçant la línia que dona servei a 4.000 clients amb una altra línia de mitjana tensió. La companyia ha decidit prioritzar aquesta actuació per evitar futures incidències com les d’aquest estiu i es preveu que entri en servei a finals de setembre.