Números anteriors

Número 14

Haldia
cometes

L’Ajuntament actua contra la galeruca de l’om a Bellvitge. S’ha efectuat un tractament aeri per tal de controlar els nivells de plaga d’aquest coleòpter. S’han fumigat les capçades dels oms situats a la rambla de la Marina, 211-217 i 241-247. El tractament és totalment innocu per a les persones i el medi ambient.

Així d’acolorida i lluent ha quedat l’àrea de jocs infantils del passeig de Bellvitge després de les tasques de renovació que s’acaben de fer. També s’han pintat i remodelat els jocs infantils de la plaça de Marie Curie a Santa Eulàlia. L’Ajuntament treballa per posar al dia les zones d’esbarjo i mantenir-les en bon estat.

Ja pots consultar l’Agenda d’Activitats per a la Dona d’aquesta tardor que organitza l’Ajuntament. Pots fer-ho a l’instagram @lhfeminisme. El primer acte de l’agenda serà la xerrada ‘Dones grans, grans dones. La bellesa femenina al cinema’ que donarà l’humanista Núria Campdepadrós el dijous 5 d’octubre al CAID.

L’Hospitalet rep 9,45 milions d’euros dels fons europeus per impulsar projectes de mobilitat sostenible. S’adequaran 23 carrers amb un objectiu comú: la millora de la mobilitat a peu i en bicicleta. S’amplien les voreres, es millora la senyalització i la semaforització i es planta arbrat per incrementar la cobertura verda de la ciutat.

Una segona actuació amb aquesta nova partida de 9,45 milions d’euros dels fons europeus Next Generation per impulsar projectes de mobilitat sostenible s’adreça a millorar l’itinerari de connexió entre els barris de Santa Eulàlia i Collblanc-la Torrassa amb l’actualització de les escales mecàniques de l’avinguda del Metro.

Aquesta convocatòria de fons europeus Next Generation també finançarà la implantació de la tercera fase de les àrees integrals de regulació de l’estacionament, conegudes com a zones AIRE, als barris del Centre, Sant Josep, la Florida i les Planes i en completarà la implantació a Santa Eulàlia i Sanfeliu. 

També es complementarà la implementació total de la xarxa pedalable de L’Hospitalet amb la modernització de la xarxa semafòrica per a bicicletes i la instal·lació d’estacions d’aparcament segures i amb gran capacitat per a bicicletes, en col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

La plaça de la Bòbila, punt neuràlgic de Pubilla Cases i espai de connexió entre L’Hospitalet i Esplugues, està sent objecte d’una important remodelació urbanística. La plaça es reordena en tres nivells d’espais plans per a l’ús ciutadà; es naturalitzarà amb més arbres, zona verda i sauló, i s’amplia l’àrea de jocs infantils.

Està obert el període d’inscripció per optar a les 48 places en formacions gratuïtes de les sis formacions de les cases d’oficis de L’Hospitalet, tres especialitats de la Casa d’oficis d’hostaleria i tres de la Casa d’oficis d’instal·lacions i eficiència energètica. Pots fer l’inscripció en línia al web municipal dinamitzaciolocal.l-h.cat.