Números anteriors

Número 13

Haldia
cometes

L’alcaldessa, Núria Marín, i el CEO de GSMA, John Hoffman, han presentat el futur equipament Florida 6.0. Situat a la segona planta del Mercat Municipal de la Florida, tindrà com a objectiu apropar les noves tecnologies als veïns i a les veïnes i trencar la bretxa digital. Hoffman ha dit: “És un projecte fantàstic”. També acollirà la Regidoria dels districtes IV i V.

El Pacte de Ciutat tanca amb el 89,5 % de grau de compliment. El 30 de novembre de 2020 es presentava el Pacte, un front comú institucional i ciutadà per encarar i pal·liar les conseqüències generades per la covid sobre la ciutadania. L’Ajuntament ha aportat en aquest temps més de 89 milions d’euros a les mesures previstes.

L’obra Batec, de l’escultor Pere Baguena, ha guanyat el primer Concurs Internacional d’Escultura Urbana en agraïment a la labor altruista dels donants de sang de la ciutat, que va ser convocat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i AEDAS Homes. L’obra s’instal·larà el 14 de juny, Dia Internacional del Donant de Sang, als jardins de la Granvia.

S’està duent a terme la substitució dels sistemes d’enllumenat en 17 instal·lacions esportives municipals. S’instal·len equips led amb tecnologia domòtica, que permeten millorar l’enllumenat del terreny de joc dels equipaments, alhora que s’aconsegueix un estalvi energètic i econòmic i la reducció de l’emissió de diòxid de carboni.

La 13a Cursa Nocturna Ciutat de L’Hospitalet es farà el dissabte 29 d’abril a l’entorn de la plaça d’Europa i del Districte Econòmic sota l’eslògan “Bona nit, runners!”. De cada inscripció es destina un euro a causes solidàries, aquest any la recaptació es lliurarà al Programa de pisos d’acollida de la Fundació Josep Carreras.

La plaça de la Bòbila, a Pubilla Cases, serà objecte d’una important remodelació urbanística que afectarà també el tram més pròxim de l’avinguda de Severo Ochoa. La plaça es reordenarà en tres nivells d’espais plans per a l’ús ciutadà; es naturalitzarà amb més arbres, zona verda i sauló, i s’ampliarà l’àrea de jocs infantils.

La geganta romana de L’Hospitalet ja té nom. La fins ara coneguda com a Esposa d’en Jaume I, ha estat batejada amb el nom de Violant d’Hongria per l’alcaldessa en una festa que va incloure una cercavila per la ciutat. El nom de la geganta ha estat escollit de forma popular amb la participació d’infants de la ciutat.

El Museu de L’Hospitalet organitza l’exposició “Els deportats hospitalencs als camps nazis”, on es podrà conèixer la trajectòria dels 66 hospitalencs deportats als diferents camps de concentració nazis escampats per Europa. L’exposició, que es podrà visitar fins al 9 de juliol, es complementa amb visites guiades, tallers i un cicle de conferències.

Presentat al Casal de Gent Gran de Bellvitge-l’Ermita el llibre ‘Los sentidos de la memòria’, de Feliciano Villar Posada. Es tracta d’una publicació en el marc del projecte Reinventant els tallers de memòria, que l’Ajuntament organitza conjuntament amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona i amb la col·laboració de la Fundació Santa Eulàlia.

Finalitzada la renovació de les voreres del carrer de Toledo. L’Hospitalet fomenta la mobilitat sostenible i l’accessibilitat amb la remodelació de carrers. S’han fet obres d’urbanització, per convertir-la en una via de plataforma única amb ús prioritari per als vianants i s’han fet treballs de pavimentació, ampliació de voreres i renovació d’arbrat.

L’Hospitalet obté la 3a posició en la 8a edició dels Reconeixements Administració Oberta en la categoria de municipis de més de 50.000 habitants. L’objectiu és valorar i reconèixer la implantació i l’ús dels serveis d’administració electrònica i la seva consegüent transformació digital en la relació amb la ciutadania.

Comencen les jornades de portes obertes a les escoles bressol municipals i a les llars d’infants amb fons públics per oferir a les famílies l’oportunitat de conèixer els centres i la seva oferta pedagògica de cara al curs 2023-2024. L’Hospitalet disposa de 16 escoles bressol, que ofereixen 1.356 places per a infants de 0 a 3 anys.