Números anteriors

Número 12

Haldia
cometes

La plaça de la Font es reurbanitzarà per fer més accessible el barri de Can Serra. S’hi instal·larà un ascensor, s’hi construiran rampes per salvar els desnivells i es substituiran les escales d’accés des del carrer de Castellbò per una entrada a peu pla. Es col·locarà mobiliari urbà nou, es reforçarà l’enllumenat i es plantaran més arbres a la plaça i el seu entorn.

El web de l’Ajuntament ha obtingut el Segell Infoparticip@ a la qualitat i la transparència de la comunicació pública per desè any consecutiu i ho ha fet amb una puntuació del 98 %, complint 51 dels 52 indicadors avaluats. La ciutat millora la seva puntuació amb relació a les dues edicions anteriors, en les quals havia assolit un 96,15%.

El Punt TIC del Centre Municipal la Florida – Ana Díaz Rico i el TIC Truck, el nou punt TIC itinerant situat al parc de la Serp, han atès un total de 529 persones que requerien suport durant el període de preinscripció escolar per a la segona etapa d’educació infantil, primària i ESO, un procés que s’ha de fer exclusivament en línia.

El Ple municipal va aprovar dimecres la liquidació del pressupost de l’Ajuntament corresponent a l’exercici 2022, que presenta un romanent de tresoreria de 15,09 milions d’euros per a despeses generals efectivament disponible, un grau d’execució dels ingressos del 79,41 % i de les despeses del 74,17 %.

L’alcaldessa, Núria Marín, va ser entrevistada dimecres a l’Espai Línia, on va parlar del present i del futur de L’Hospitalet. “Vam transformar amb èxit la plaça d’Europa, arribant als 104.000 llocs de treball localitzats a la ciutat, i ara ho tornarem a fer amb el BioCluster d’Innovació i Salut, un projecte estratègic de país”.

L’Hospitalet se suma a les accions de L’Hora del Planeta contra el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat. Dissabte, 25 de març, de 20.30 a 21.30 hores, s’apagaran els llums de les façanes dels edificis municipals i altres espais públics per fomentar les polítiques de sostenibilitat i optimització de la despesa energètica.

El Mercat de Santa Eulàlia posa en marxa uns armaris multitemperatures automatitzats per recollir la compra les 24 hores. Una iniciativa impulsada per l’Ajuntament amb finançament de la Diputació de Barcelona, que adapta l’equipament municipal als nous hàbits de consum, amb l’objectiu d’incentivar la compra i afavorir el comerç local i de qualitat.

Presentat el cartell de les Festes de Primavera, que tindran lloc del 20 al 23 d’abril. La imatge guanyadora ha estat escollida d’entre les propostes presentades pels estudiants de l’EASD Serra i Abella i és obra d’Helena Peñalver, veïna de Santa Eulàlia. Es tracta d’un cartell que transmet optimisme i estimació per la gent de L’Hospitalet.

Així serà la nova plaça de les Palmeres a Santa Eulàlia. S’actuarà sobre 22.375 metres quadrats. Es millorarà l’accessibilitat per als vianants, s’instal·laran pèrgoles, es posaran més arbres per actuar com a refugis climàtics en èpoques de calor i s’ampliarà la zona de jocs infantils amb l’objectiu de fer una ciutat més amable.