Números anteriors

Número 11

Haldia
cometes

Aquesta setmana s’ha obert a la ciutadania la plaça Espanyola al barri de la Torrassa després de les obres de remodelació. S’ha redistribuït l’espai i renovat el paviment, s’ha plantat nou arbrat i s’ha instal·lat nou mobiliari urbà. Queda pendent de finalitzar l’ampliació i la millora de l’àrea de jocs infantils del carrer del Montseny.

Finalitzen els treballs de restauració de la font de la plaça Espanyola, que data de l’any 1905. Les tasques de conservació d’aquest element patrimonial protegit han inclòs, entre d’altres, treballs de neteja, protecció i pintat de l’element de ferro de la part superior, reparació i tractament d’esquerdes i fissures i repàs de les grafies de les inscripcions.

El Servei Local de Teleassistència, que presta la Diputació de Barcelona en col·laboració amb els ajuntaments, va assolir durant el mes de febrer les 100.000 persones usuàries. Un 73 % són dones i un 27 % són homes. L’alcaldessa, Núria Marín, va visitar el passat dimarts la titular número 100.000 del servei, que és veïna de la ciutat. 

Nova acció de Net i polit, fins al 31 de març, a 19 carrers i espais dels barris del Centre, de Sant Josep i de Sanfeliu. S’hi netegen a fons les voreres i la calçada, s’eliminen els grafits de les façanes dels immobles, es revisa l’estat de les papereres, es netegen les ubicacions dels contenidors i el clavegueram i es retiren les herbes que creixen a terra.

El parc de Bellvitge celebra el seu 25è aniversari. Inaugurat el 1998, com a resposta a la manca de planificació de zones verdes que havia viscut el barri, ha esdevingut un veritable pulmó verd al bell mig de Bellvitge. Amb motiu de l’aniversari, diumenge 19 de març, se celebraran activitats per a totes les edats i una plantada d’arbres.

L’ONCE ha presentat el seu nou director a L’Hospitalet, Héctor Grao, i estrena agència. A l’acte hi van assistir l’alcaldessa, Núria Marín, i representants dels grups polítics del consistori. La nova seu, exemple d’accessibilitat universal, es troba a l’avinguda del Carrilet, cantonada amb el carrer d’Ángeles Santos, al barri de Sant Josep.

El Poliesportiu Municipal Gornal ha estat distingit amb un dels Premis Catalunya a la gestió esportiva, que atorga l’Associació Catalana de Gestors Esportius de Catalunya, en la modalitat de disseny d’equipament esportiu. El centre disposa d’una superfície de 14.000 metres quadrats amb una àmplia oferta de serveis i activitats.

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de l’Ajuntament, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, va organitzar una conferència sobre com comprar per internet de forma segura amb motiu del Dia Mundial dels Drets de la Persona Consumidora. Durant el 2022, l’Oficina va cursar 1.373 reclamacions.

La caminada solidària per les persones en situació vulnerable Magic Line, que es farà el 26 de març, tindrà una de les seves sortides a L’Hospitalet, a l’ermita de Bellvitge, amb un recorregut de 10 km. Aquesta caminada, organitzada per l’Obra Social Sant Joan de Déu, és un repte solidari de sensibilització i captació de fons.