Números anteriors

Número 10

Haldia
cometes

L’alcaldessa Núria Marín ha participat en el debat “El lideratge femení al sector públic”, en el marc de la Barcelona Woman Acceleration Week. L’alcaldessa ha defensat que “hem de trencar el sostre de vidre que impedeix a les dones el desenvolupament i l’avenç cap a càrrecs de responsabilitat”.

Obre el TIC Truck al parc de la Serp. Un punt itinerant de suport digital que es traslladarà cada dos mesos a diferents barris de la ciutat. Està obert als ciutadans que vulguin rebre ajuda en les tasques telemàtiques més comunes, com fer tràmits i gestions o concertar una cita prèvia. El TIC Truck s’inscriu dins del pla L’Hospitalet 6.0.

L’Hospitalet ha elaborat un ban municipal en el qual explica a la ciutadania com s’incrementen les mesures d’estalvi i bon ús de l’aigua davant la fase d’excepcionalitat del pla de sequera. La neteja de carrers es continuarà fent com fins ara, amb aigua del freàtic, i per al reg de jardins i zones verdes només s’utilitzarà aigua no potable.

Els Mossos i la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet van desmantellar el passat 28 de febrer un punt de venda de cocaïna i van detenir els dos responsables, un home i una dona. Els detinguts s’havien instal·lat en un pis ocupat al barri de Pubilla Cases, des d’on subministraven dosis de cocaïna adulterada als consumidors.

L’Hospitalet rep la distinció Ciutat de la Ciència i la Innovació 2022. El Ministeri de Ciència i Innovació ha destacat L’Hospitalet entre les deu ciutats que rebran aquest reconeixement del Govern d’Espanya i valora les iniciatives innovadores del municipi en la prestació de serveis públics i el desenvolupament tecnològic.

L’Hospitalet celebra el Dia Internacional de les Dones amb el lema “Juntes per la igualtat”. La lectura del manifest s’ha fet davant l’escultura de LAcollidora, per representants dels grups i associacions de dones de la ciutat, i s’ha reclamat que les dones “No volem tenir MÉS drets sinó poder exercir TOTS els nostres drets”.

L’alcaldessa Núria Marín va visitar el passat 8M l’exposició “Guàrdia Urbana de L’Hospitalet. Dones pioneres – segle xx”, dedicada a totes aquelles dones pioneres, valentes i compromeses que van obrir camí cap a la igualtat entre dones i homes a les plantilles de la Guàrdia Urbana i es van convertir en un mirall per altres dones.

Finalitzades les obres de millora del carrer de l’Ermita de Bellvitge. S’ha ampliat la vorera entre el CAP de Bellvitge i l’Escola Ramon Muntaner, que ha passat de tenir 1,5 metres a 3 metres. L’actuació s’engloba dins del Pla de mobilitat urbana sostenible de l’Ajuntament, de millora de l’accessibilitat de vies i espais públics de la ciutat.

S’obre la preinscripció escolar per al curs 2023-2024, del 6 al 20 de març per al segon cicle d’educació infantil i primària i del 8 al 20 de març per a l’ESO. El web municipal d’Educació ofereix informació sobre tot el procés i calendari. També es poden consultar dubtes a través del telèfon 010 i de l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME).