Números anteriors

Número 9

Haldia
cometes

L’alcaldessa, Núria Marín, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, van participar a l’ofrena floral amb motiu del Dia d’Andalusia. Unes jornades, organitzades per la Federació Coordinadora d’Entitats Andaluses de L’Hospitalet i dedicades aquest any a Jaén, que enforteixen els vincles entre Andalusia i Catalunya.

160 persones grans han participat en les iniciatives dins del programa L’Hospitalet 6.0 en el marc del Mobile World Congress. Els assistents han rebut consells bàsics per identificar informació falsa de la mà d’experts del programa Learn to Check de la Fundació MWC i han participat en sessions formatives per superar l’escletxa digital dins del pla Endolla’t.

L’Hospitalet commemora els 75 anys de la Declaració Universal dels Drets Humans. L’acte, celebrat a Ca n’Arús, va posar en valor el Programa de Cooperació Internacional, amb 37 anys d’història, que té com a objectius impulsar accions de sensibilització vers la ciutadania i enfortir la tasca de les 29 entitats i ONG de la ciutat.

Nova acció de Net i polit, fins al 15 de març, a deu espais de Bellvitge i Gornal. S’hi netegen a fons les voreres i la calçada, s’eliminen els grafits de les façanes dels immobles, es revisa l’estat de les papereres, es netegen les ubicacions dels contenidors i el clavegueram i es retiren les herbes que creixen a terra.

L’Ajuntament  i l’Editorial Clandestina convoquen la 17a edició del Premi L’H Confidencial. Les obres es poden presentar fins al 31 de març. El premi, que és una iniciativa de la Biblioteca la Bòbila, pionera a Espanya en la formació i manteniment d’un fons especial de gènere negre i policíac, consistirà en 12.000 euros i la publicació del manuscrit.

L’Ajuntament contractarà 34 joves d’entre 18 i 34 anys amb titulació universitària i en situació d’atur com a personal tècnic superior a jornada completa. La convocatòria correspon al pla d’ocupació “L’H, primera experiència laboral” per afavorir la integració sociolaboral de col·lectius amb dificultats d’accés al mercat laboral.

L’Hospitalet realitza un acte de reconeixement als voluntaris, que durant l’any passat van realitzar 6.900 accions. El 90% van ser dins l’àmbit social, fent tasques d’acompanyament a gent gran, persones discapacitades i dones i infants en situació de vulnerabilitat. Van participar unes 120 persones voluntàries, la majoria dones.

L’Hospitalet amplia els canals d’informació a les persones grans de la ciutat amb la posada en marxa de dos nous punts d’informació als casals de Bellvitge i la Torrassa. L’oferta se suma al servei que ja funciona als casals de Provençana, Pubilla Cases i Ca n’Arús on els professionals dels serveis socials municipals ofereixen informació i faciliten tràmits.

L’Hospitalet continua posant-se maca. Ja han començat aquesta setmana les obres de remodelació de la plaça dels Veïns, al barri de Granvia Sud. Es crea una via de plataforma única i es renoven el paviment i les voreres. L’obra està finançada amb els fons europeus Next Generation.