Números anteriors

Número 8

Haldia
cometes

L’alcaldessa Núria Marín i John Hoffman, CEO de GSMA, presenten una nova edició del Village MWC 2023. Del 24 de febrer al 2 de març, el village, que està obert a tota la ciutadania, té com a objectiu difondre el projecte L’Hospitalet 6.0 sobre noves tecnologies i, alhora, es podran degustar tapes amb segell local i gaudir de música i espectacles en directe al centre de la plaça d’Europa.

Bateig dels jardins de Los Diablos. L’alcaldessa i els integrants de l’emblemàtic grup de música pop de la ciutat han descobert una placa amb el nom del nou espai, de 740 m2. Los Diablos han presentat i interpretat la seva nova cançó, Som de L’Hospitalet, davant dels integrants del Consell de nois i noies, que han plantat 24 arbres.

El Ple municipal ha aprovat inicialment per unanimitat la modificació puntual del Pla general metropolità per ampliar l’Institut Escola Puig i Gairalt. El Ple també ha donat suport al manifest que les entitats i associacions de dones de la ciutat llegiran el proper 8 de març amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

L’Hospitalet endureix l’obertura de nous locals de joc i apostes per protegir els col·lectius més vulnerables. La nova regulació fixa que qualsevol nou local ha d’estar a una distancia mínima de 300 metres respecte a centres educatius, biblioteques i aules d’estudi, centres esportius, casals de joves o centres de salut, entre d’altres.

L’Ajuntament de L’Hospitalet i les entitats de lleure infantil i juvenil signen un acord de col·laboració i suport. Aquest conveni implica un total de 13 entitats que atenen uns 7.000 infants i joves en les diferents activitats que desenvolupen al llarg de tot l’any. L’objectiu de l’acord és establir una aliança entre les entitats de la ciutat i l’Ajuntament per impulsar, plegats, activitats socials i cíviques.

L’Ajuntament construirà dues noves biblioteques, a Santa Eulàlia i la Florida. El Pla de biblioteques s’emmarca en el Pla d’actuació municipal 2020-2023, que impulsa una cultura viva i en transformació, elimina les barreres d’accés a la cultura per motius econòmics o socials, i potencia els equipaments culturals de proximitat.

Comença la rehabilitació del Parc de Can Buxeres. L’actuació té un cost total de 450.000 euros. La rehabilitació inclou la recuperació del passeig principal d’acord com havia estat en el passat i la restauració de balustrades i altres elements arquitectònics a més de millorar l’accessibilitat, el mobiliari urbà i l’enllumenat.

El Teatre Joventut va acollir el dijous 23 de febrer la celebració de la Diada de la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet amb l’acte de lliurament de medalles i distincions a agents, ciutadans i altres cossos policials per la seva trajectòria, reconeixement d’actuacions destacades i col·laboració en l’àmbit de la seguretat i la prevenció. L’acte ha comptat amb una ponència del periodista Luis del Olmo.

L’Hospitalet millora l’enllumenat públic amb la substitució de 5.200 punts de llum per tecnologia LED. L’actuació té un cost d’1,5 milions d’euros. Es canvien les 2.800 lluminàries de descàrrega de Bellvitge i Gornal, les 1.400 de tipus globus de tota la ciutat i 1.000 de tipus vial als barris de Can Serra, la Florida i Pubilla Cases.