Números anteriors

Número 7

Haldia
cometes

L’Hospitalet crea el Bosc dels nadons. 205 famílies amb bebès nascuts el 2022 van plantar el passat 12 de febrer 24 arbres al solar ubicat en la confluència dels carrers de Bacardí i Transversal al barri de Santa Eulàlia. El Bosc dels nadons, de 1.670 m², neix amb la idea de potenciar la creació de més espais verds a la ciutat.

L’Hospitalet té ara el doble d’arbres que fa 20 anys: 37.554 de 237 espècies. Des de 2020 fins ara s’han plantat 4.225 arbres. Això suposa un increment de 124 arbres al mes. La ciutat guanya 6.860 m² més de zona verda amb els Jardins de Rosa Sensat: 3.500 m², el Bosc dels Nadons: 1.670 m², l’Antiga Fàbrica SAS: 950 m² i els Jardins de Los Diablos: 740 m².

S’han iniciat els treballs de millora al carrer Simancas. Es refarà el panot de la vorera sud al trams entre la plaça de la Pubilla Cases i el carrer d’Amadeu Vives. El projecte s’inclou dins del pla de remodelació d’una trentena de carrers i espais públics de la ciutat, que té per objectiu millorar l’accessibilitat a tots els barris de L’Hospitalet.

S’obre el termini per demanar un ajut econòmic a les persones que tenen dificultats per fer front a les càrregues associades a l’habitatge habitual, protegint d’aquesta manera als més vulnerables. Informació: regidories de districte, als telèfons 010 i 900 100 277 (des de fora de L’Hospitalet) i telemàticament, per mitjà de https://seuelectronica.l-h.cat .

Es reforma l’espai interior entre el carrer del Prat i l’avinguda de la Mare de Déu de Bellvitge. L’actuació afecta les zones de passeig, de sauló i d’aparcament, en una superfície de 9.095 m2 . El projecte també inclou la implantació d’itineraris accessibles, la renovació i millor distribució de l’enllumenat i la substitució del mobiliari urbà.

S’inicien les Jornades de Portes Obertes que organitzen els centres educatius de L’Hospitalet abans de l’inici la preinscripció del curs 2023-2024 el proper 6 de març. Ja és pot consultar i descarregar la Guia dels Centres de L’Hospitalet al web municipal: www.l-h.cat.

Millores a la Carretera d’Esplugues. Es repara la calçada i les zones de les voreres afectades per les arrels dels pins i s’asfalta tota la via. El projecte està cofinançat amb fons europeus Next Generation per millorar la moblitat i l’accessibilitat a L’Hospitalet.

L’Ajuntament i Aigües de Barcelona renoven el conveni, que té una durada de 4 anys, per garantir el servei d’aigua a qui no el pugui pagar. Des del 2012, 4.923 famílies s’han beneficiat de la tarifa social, que garanteix l’aigua a les persones en situació de vulnerabilitat i ofereix una bonificació notable de la seva factura. La companyia es compromet a comunicar a l’Ajuntament els impagaments abans de procedir amb els talls.

L’alcaldessa Núria Marín i el secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Xavier Flores, van presentar el dijous 16 de febrer el projecte bàsic de soterrament de les vies a L’Hospitalet als veïns i veïnes de la ciutat i a les entitats membres de la plataforma ‘L’Hospitalet Sense Vies’. 

Nova acció de Net i polit, fins al 28 de febrer, a 12 carrers del barri de Pubilla Cases. S’hi netegen a fons les voreres i la calçada, s’eliminen els grafits de les façanes dels immobles, es revisa l’estat de les papereres, es netegen les ubicacions dels contenidors i el clavegueram i es retiren les herbes que creixen a terra.

L’Ajuntament fa una aportació de 15.000 euros per donar suport a les víctimes del terratrèmol de Turquia i Síria i col·laborar al procés de reconstrucció de les zones afectades. El consistori s’ha posat en contacte amb diverses organitzacions amb qui manté relació i que treballen en l’àmbit de l’ajuda humanitària urgent, per oferir el seu suport.

Un agent fora de servei de la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet deté a un home que, armat amb un ganivet, va intentar robar-li. Els fets van succeir el passat 14 de febrer al migdia al carrer Ventura Gasol. L’agent va aconseguir desarmar-lo i va practicar la seva detenció. L’home ha entrat a la presó.