Números anteriors

Número 6

Haldia
cometes

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i l’alcaldessa, Núria Marín, han presentat el disseny per al soterrament de la infraestructura ferroviària al pas per la ciutat, amb una inversió estimada d’uns 1.000 milions d’euros (sense IVA). Per la ministra el projecte “és una prioritat absoluta i una obra estratègica per al futur de Rodalies”.

L’Hospitalet comença la tercera gran transformació urbana amb el soterrament de les vies. Un projecte que, segons l’alcaldessa, Núria Marín,”permetrà relligar el territori, unir els nostres barris i alliberar 120.000 m2, l’equivalent a 17 camps de futbol posats un darrere l’altre, que dedicarem a ús ciutadà i zones verdes”.

Cinquè aniversari de les Beques Planeta que atorguen l’Ajuntament i el Campus Planeta Formación y Universidades. En aquests cinc primers anys, l’Ajuntament ha atorgat 1.054 beques que cobreixen el 100 % del cost dels estudis a ciutadans i ciutadanes de L’Hospitalet majors de 16 anys, per un import de prop de 3 milions d’euros.

Després dels ‘Diàlegs per la Reconstrucció econòmica i social’, arriben els “Diàlegs al cor dels barris“. Unes jornades on els veïns i les veïnes poden expressar les seves preocupacions i propostes per millorar el seu barri i la ciutat. Els barris de Sanfeliu, Can Serra i La Torrassa han estat els primers en fer aquestes trobades amb l’alcaldessa.

La productora d’art urbà Rebobinart crea una obra mural al carrer de Peníscola. L’artista Alba Fabre ha ideat un disseny artístic inspirat en un jardí vertical al barri de Can Serra que convida a presenciar un espectacle de colors. El projecte, impulsat per l’Ajuntament, apropa l’art a la ciutadania i aposta pel dinamisme dels espais públics.

L’Ajuntament engega un nou servei d’orientació laboral per a persones majors de 60 anys en cerca de feina, amb l’objectiu d’assessorar-les laboralment per tal que puguin continuar dins del mercat laboral, cotitzant fins que arribi el moment de la seva jubilació. La iniciativa s’emmarca en el projecte “L’H amb el treball digne”, finançat per l’AMB.

El proper dilluns 13 de gener s’inicien les obres de remodelació de la carretera de Collblanc. L’objectiu és pacificar el trànsit per millorar l’accessibilitat i la mobilitat a peu del veïnat i potenciar l’eix comercial. Personal municipal i tècnics de l’obra estan visitant aquests dies els establiments de la zona per informar-los de les afectacions.

L’Hospitalet renova els bancs de l’avinguda de Carmen Amaya al barri de Gornal. S’han substituit 162 unitats. Amb aquesta actuació es continua retirant el mobiliari urbà de la ciutat que no compleix els criteris d’accessibilitat. En l’operació de renovació es tenen en compte les necessitats dels barris i l’estat del mobiliari urbà.

L’Ajuntament ha iniciat els treballs de renovació de la tanca perimetral de les pistes de petanca del barri de Pubilla Cases. S’hi col·loca una estructura més sòlida que garanteixi la regulació de l’accés al recinte i eviti un mal ús de les instal·lacions. Els treballs tenen un cost de 33.158 euros i un termini d’execució de dues setmanes.