Números anteriors

Número 5

Haldia
cometes

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, han inaugurat oficialment l’Escola Ernest Lluch en un acte on ha actuat l’orquestra del centre la Brass Band. La construcció del nou edifici, en un terreny cedit per l’Ajuntament, ha tingut una inversió de 3.924.000 euros, finançats per Educació.

Nova acció de Net i polit, fins al 15 de febrer, a vuit carrers del barri de La Florida. S’hi netegen a fons les voreres i la calçada, s’eliminen els grafits de les façanes dels immobles, es revisa l’estat de les papereres, es netegen les ubicacions dels contenidors i el clavegueram i es retiren les herbes que creixen a terra.

Ha pres possessió com a síndica de greuges de L’Hospitalet Merche García Villatoro, per a un segon mandat de cinc anys, de 2023 a 2028. García ha estat reelegida per al càrrec pel Ple municipal a proposta del Consell de Ciutat. L’acord s’ha pres per unanimitat de tots els grups municipals.

L’alcaldessa, Núria Marín, va visitar el passat dilluns el taller “Ser cívic és guai”, que van impartir els agents cívics als alumnes de 6è de primària de l’Escola Joaquim Ruyra, i que s’emmarca dins les accions de l’Aliança per la convivència. L’activitat té per objectiu potenciar els valors de la convivència i el civisme.

Arrenquen els treballs de millora de la plaça Josep Bordonau i Balaguer, porta d’entrada al carrer Xipreret i la vila vella, al barri Centre. Cofinançat amb els fons europeus Next Generation, es canvia el terra de sauló per una via verda accessible de llambordes i gespa, i es millora la zona enjardinada, l’arbrat i el mobiliari.

La 13a Cursa Nocturna Ciutat de L’Hospitalet es farà el dissabte 29 d’abril a l’entorn de la plaça d’Europa i del Districte Econòmic. “Bona nit, runners!” és l’eslògan d’aquesta nova edició de la Cursa, un referent per a les persones habituals d’aquestes proves i com a trobada esportiva i lúdica que aplega milers de participants.

La Diputació de Barcelona, Aigües de Barcelona i els ajuntaments de L’Hospitalet i de Santa Coloma de Gramenet han presentat l’aliança pel desplegament de dos projectes d’innovació social adreçats a famílies, joves i dones en situació de vulnerabilitat, orientats a la millora de l’ocupabilitat i l’empoderament del veïnat.

Des d’aquesta setmana hi ha 10 nous arbres al parc de la Cabana, al barri de Sant Josep: 4 albízies, 3 xicrandes i 3 tipuanes. Estem plantant fins al mes d’abril 800 arbres nous als barris de la ciutat per substituir exemplars secs, escocells buits i crear noves illes verdes. L’Hospitalet guanya verd i millora la qualitat ambiental.

La Fundació Cruyff inaugura, amb la participació de 25 alumnes de l’Escola Pau Vila, un espai creatiu i esportiu a la plaça Blocs Florida. En un dels blocs, l’artista urbà Kram ha pintat un mural que mostra Johan Cruyff abraçant un infant, amb el qual es vol reivindicar la figura del desaparegut futbolista i donar-la a conèixer als més joves.