Números anteriors

Número 4

Haldia
cometes

El teu fill o filla ha nascut al 2022? Vine amb la teva família i amics a plantar un arbre a l’espai entre el carrer de Bacardí i el carrer Transversal, que es convertirà en el futur Bosc dels nadons. Truca, abans del dimecres, 8 de febrer, al telèfon 93 402 40 47 (dies laborables de 9 a 14 h i de 16 a 18 h) i t’explicarem com participar-hi.

La Guàrdia Urbana de L’Hospitalet va detenir aquesta setmana un conductor al barri de Santa Eulàlia que circulava de forma sospitosa amb una roda punxada. Quan van registrar el vehicle van trobar 5 ordinadors sostrets d’una empresa ubicada fora de la ciutat, 10 paquets que contenien haixix premsat i 750 euros amb bitllets fraccionats.

El Ple municipal va nomenar el passat dimecres com a síndica de greuges de L’Hospitalet Merche García Villatoro, que és reelegida per a un segon mandat de cinc anys, de 2023 a 2028. L’acord s’ha pres per unanimitat de tots els grups municipals. No es pot exercir el càrrec més de dos mandats consecutius.

El Ple també ha aprovat per unanimitat activar la construcció del nou edifici de l’Escola Paco Candel. La iniciativa demana al Departament d’Educació de la Generalitat i a l’Ajuntament que es posin d’acord en les actuacions necessàries per a la construcció del nou edifici i que elaborin un calendari d’execució i termini de les obres. 

El projecte per completar la xarxa pedalable al Districte Econòmic, les zones industrials i altres vies de L’Hospitalet amb itineraris segurs s’ha començat a executar aquesta setmana, amb l’inici dels treballs al carrer de Pablo Iglesias. Amb un cost d’1,7 milions d’euros, les obres són cofinançades amb els fons Next Generation.

S’ha començat a executar el projecte de remodelació d’una trentena de carrers i espais públics de la ciutat que té per objectiu continuar fomentant la mobilitat sostenible i l’accessibilitat a tots els barris. El projecte, cofinançat amb els fons europeus Next Generation, té un cost de 3,36 milions d’euros i un termini d’execució de deu mesos.

L’Hospitalet prorroga el dispositiu Operació Fred per baixes temperatures fins al 31 de gener. El servei d’acollida es presta al centre residencial d’estada limitada Els Alps, que amplia el nombre de places disponibles en 25 més de les habituals, i on es reforça el servei de menjador per oferir sopar i esmorzar a tothom que ho requereixi.

L’illa de vianants al voltant del Mercat de Santa Eulàlia es consolida amb l’entrada en funcionament del nou sistema de control d’accessos de vehicles a la zona interior delimitada pels carrers de Santa Eulàlia, Comerç, l’avinguda del Carrilet i Jacint Verdaguer. L’objectiu és afavorir un entorn més amable i segur.

El Centre Cultural Santa Eulàlia durà el nom de José María García-Calvillo a petició de l’Associació Andalusa Centre Cultural i Recreatiu Amics de Santa Eulàlia. Mort el 2020 als 74 anys, va ser fundador de l’associació Amics de Santa Eulàlia i durant 50 anys va ser un gran dinamitzador de l’activitat sociocultural del barri.