Números anteriors

Número 3

Haldia
cometes

La Guàrdia Urbana de L’Hospitalet va posar l’any passat un total de 1.937 sancions a persones conductores de patinets elèctrics, en els serveis ordinaris i durant les campanyes de control de la circulació d’aquests vehicles que va realitzar arreu de la ciutat. Les denúncies de 2022 superen significativament les 1.505 de 2021.

La majoria de les multes de patinets —de 80 a 1.000 euros, segons la gravetat de la infracció— són per circular en voreres o zones de vianants (689), no respectar els semàfors (378), no obeir els senyals de prohibició o obligació (212), transportar passatgers al vehicle (205), utilitzar auriculars (131) i conduir de forma negligent (123).

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha començat les obres d’adequació dels jardins de Los Diablos, situats al solar ubicat a la confluència dels carrers de Vallparda, de Torns i de París, al barri de Collblanc. El projecte, cofinançat amb els fons europeus Next Generation, formarà part de la xarxa d’illes bosc de la ciutat.

L’Ajuntament ha començat a renovar aquesta setmana més de 300 bancs de l’espai públic, que seran canviats per noves unitats accessibles. Se substitueixen els 76 bancs de la rambla de Just Oliveras/rambla de la Marina (el Centre), els 162 de l’avinguda de Carmen Amaya (Gornal) i els 49 del passeig de Bellvitge.

Nova acció de Net i polit, fins al 31 de gener, a nou espais dels barris de Santa Eulàlia i Granvia Sud. S’hi netegen a fons les voreres i la calçada, s’eliminen els grafits de les façanes, es revisa l’estat de les papereres, es netegen les ubicacions dels contenidors i el clavegueram i es retiren les herbes que creixen a terra.

En marxa els treballs del cicle anual de poda i de plantació del nou arbrat. Els treballs de poda, que arribaran a prop de 10.000 exemplars, coincideixen fins a l’abril amb les tasques de plantació de nou arbrat. La previsió és plantar unes 800 unitats, prioritzant la substitució d’arbres secs, els escocells buits i les noves illes verdes.

Es mantenen i milloren les 140 àrees de jocs infantils de L’Hospitalet. Aquesta setmana s’ha renovat la zona de jocs infantils de Can Sumarro. S’han instal·lat nous equips de joc perquè en puguin gaudir els nens i les nenes del barri. L’Ajuntament inverteix 497.000 euros anuals en la millora de les àrees de jocs infantils.

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha rebut, acompanyada dels portaveus dels grups municipals, l’equip femení del Rugbi Club L’Hospitalet amb motiu del seu ascens, l’octubre passat, a la Divisió d’Honor Catalana. L’equip està format per 35 esportistes, de 17 a 35 anys, que ara aspiren a pujar a la Divisió d’Honor Nacional.

Dilluns es va celebrar la jornada “Parlem d’indústria al món local”, organitzada pel Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic de L’Hospitalet a l’Hotel Hyatt, en la qual es va reflexionar sobre el futur del sector de la indústria a la ciutat i es va analitzar el Pacte Nacional per a la Indústria (PNI), signat el setembre passat.