Números anteriors

Número 2

Haldia
cometes

El 80,4% dels ciutadans de L’Hospitalet estan molt o bastant preocupats per la Guerra d’Ucraïna i els efectes en la seva economia. Aquestes són algunes de les conclusions que recull el Baròmetre d’opinió pública de L’Hospitalet, que s’ha elaborat a partir de 1.300 entrevistes entre el 17 d’octubre i el 5 de novembre de 2022.

Els serveis de l’Ajuntament més ben valorats al Baròmetre són les biblioteques i els mercats municipals, amb un 7 i un 6,7, respectivament, per davant de l’oferta esportiva (6,5), la cultural (6,3), la recollida d’escombraries (6,1), el manteniment de parcs i jardins (5,9) i la policia local (5,6). La neteja dels carrers obté un 5.

 

En l’àmbit familiar, el principal problema que afecta les famílies, segons el Baròmetre, és la inseguretat ciutadana (33,8 %), seguida per la crisi econòmica (16,5 %) i l’atur (14,4 %). Els factors que es perceben com a principals problemes de la ciutat són la inseguretat ciutadana (45,7 %) i la neteja (22,8 %).

Pel que fa al coneixement espontani de l’alcaldessa al Baròmetre, és del 76,9 %. El 42,5 % dels ciutadans consideren que és una bona alcaldessa per al municipi, mentre que un 39,3 % opina el contrari, i una àmplia majoria l’aprova (63,8 %), amb una valoració mitjana de 5,4.

Les queixes veïnals relacionades amb la convivència i el civisme van disminuir l’any passat un 19 % a L’Hospitalet, segons les incidències recollides i gestionades per la Secció de Prevenció, Convivència i Civisme de l’Ajuntament. Concretament, el 2022 es van rebre un total de 28.381 queixes veïnals, davant les 35.043 del 2021 i les 35.100 de 2020.

Es reurbanitza el tram de la via d’Enllaç entre les rotondes de l’avinguda de Ramon Frontera i del carrer de Cornellà. El projecte de l’Area Metropolitana de Barcelona, en col·laboració amb l’Ajuntament de L’Hospitalet, té per objecte millorar l’accessibilitat de la zona i la permeabilitat amb el terme municipal de Cornellà.

Aquesta setmana s’ha presentat a Can Colom el CAID Jove, un nou servei municipal d’atenció i d’informació per a joves de la ciutat, de 12 a 17 anys, que neix amb l’objectiu de lluitar contra les diferents situacions de violències masclistes que poden viure les i els adolescents de la ciutat que es trobin en una relació abusiva.

El Consell de Ciutat va avalar per unanimitat (36 entitats) el passat dimarts, 10 de gener, la candidatura de Merche Garcia per a un segon mandat com a síndica de greuges. Ara, el Ple municipal procedirà a nomenar la síndica per un període de 5 anys en la seva propera sessió del 25 de gener de 2023.

Mantenim i millorem les 140 àrees de jocs infantils de L’Hospitalet. Aquesta setmana s’ha renovat la zona de jocs infantils de la plaça de Canalejas, a Collblanc. S’han instal·lat nous equips de joc perquè els puguin gaudir els nens i les nenes del barri. L’Ajuntament inverteix 497.000 euros anuals en la millora de les àrees de jocs infantils.