Números anteriors

Número 35

Haldia
cometes

Un total de 163 entitats van participar el passat 17 de desembre al 2n Congrés d’Entitats de L’Hospitalet al Centre Cultural Bellvitge-Gornal. A la jornada es va presentar la futura Oficina d’Entitats, que obrirà les portes el març del 2023 a la planta baixa de Ca n’Arús i s’ha estrenat el nou web oficinaentitats.l-h.cat.

Els jardins de Francesc Pedra i Lola Peñalver, a Collblanc-la Torrassa, es tancaran a les nits per garantir el descans del veïnat. En resposta a les queixes veïnals per les actituds incíviques d’alguns usuaris, que dificulten el descans nocturn, s’ha instal·lat al perímetre dels jardins una tanca amb portes integrades.

Ja estan obertes, fins al 29 de gener, les quatre aules d’estudi de la ciutat per facilitar la preparació dels exàmens en un espai tranquil i silenciós per als estudiants. Consulta els horaris de les quatre aules (Auditori Barradas, Biblioteca Josep Janés, Centre Cultural i Biblioteca la Bòbila i Biblioteca Central Tecla Sala) al web www.l-h.cat.

Continua, fins al 30 de desembre, una nova acció del Net i Polit als barris del Centre, Sanfeliu i Sant Josep. S’hi netegen a fons les voreres i la calçada, s’eliminen els grafits de les façanes dels immobles i del mobiliari urbà, es revisa l’estat de les papereres, es netegen les ubicacions dels contenidors i el clavegueram i es retiren les herbes del terra.

Ja s’ha iniciat, de manera progressiva, el període de proves de les zones verdes de la Torrassa, Collblanc i Santa Eulàlia est. Els propers dies, s’activaran les diferents aplicacions per a dispositius mòbils per realitzar la gestió dels tiquets. A Collblanc entren en funcionament 250 places de zona verda; a la Torrassa, 389, i a Santa Eulàlia est, 889.

En el marc del procés de renovació i millora de marquesines a L’Hospitalet, s‘han instal·lat noves marquesines de bus en substitució de les actuals a l’Hospital de Bellvitge, a l’ICO i al passeig de Carmen Amaya. Amb tecnologia avançada, són més còmodes, segures i eficients.

El solar ubicat a la confluència dels carrers de Vallparda, de Torns i de París durà el nom de jardins de Los Diablos, el grup musical nascut a Collblanc-la Torrassa a la dècada dels 60 del segle passat. Les obres del jardí, de 740 m2, començaran a principis de 2023 i formaran part de la xarxa d’illes bosc de la ciutat.

El Centre Ecològic Cultural Mòdul del pont de Matacavalls ha obtingut el Premi Lluís Carulla en la categoria de millor projecte cultural transformador. La iniciativa s’inscriu en el Pla de regeneració urbana integral les Planes-Blocs Florida i la desenvolupa la Fundació Contorno Urbano. El premi està dotat amb 70.000 euros per continuar desenvolupant el projecte.

El Teatre Joventut va acollir dimecres l’espectacle de Nadal de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts (EMMCA) dedicat, enguany, al món del cinema. L’EMMCA amb aquest espectacle, en el que van participar més de 250 alumnes, ret homenatge als inicis com a sala de cinema, durant la dècada dels 30, d’aquest emblemàtic espai cultural de la ciutat.