Números anteriors

Número 34

Haldia
cometes

La Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona ha aprovat de forma inicial el nou Pla director urbanístic Biopol-Granvia. El projecte, liderat per l’Ajuntament, permetrà el desenvolupament d’un dels pols d’investigació i recerca biomèdica més importants del sud d’Europa, el BioClúster d’Innovació i Salut.

El Govern de la Generalitat també ha aprovat aquesta setmana impulsar el BioClúster d’Innovació i Salut de la Granvia com a “projecte estratègic de país”, que convertirà L’Hospitalet en la capital de la biomedicina del sud d’Europa. Es crearan 29.785 llocs de treball localitzats d’impacte directe i 18.450 d’impacte indirecte i la facturació serà de més de 7.000 milions d’euros.

El regidor d’Equitats i Drets Socials, Jesús Husillos, ha reivindicat en la taula de debat “Generació S, la generació sènior 4.0”, organitzada pel diari El Periódico, el concepte de “ciutat amigable amb la gent gran” per descriure com han de ser els serveis que impulsen les polítiques d’envelliment actiu, saludable i d’èxit, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones a mesura que envelleixen.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha rebut el conseller de Drets Socials de la Generalitat, Carles Campuzano, per avançar en la resolució dels temes pendents i prioritaris al municipi. S’ha abordat la necessitat d’incrementar el nombre de professionals, el finançament dels diferents serveis socials i la millora de l’atenció a la dependència.

Aquesta setmana han començat les obres finals d’enderroc de l’antiga fàbrica SAS de la ronda de la Torrassa, 89 que l’Ajuntament transformarà en un espai d’estada amb paviment de sauló, bancs i arbrat, una àrea de gossos amb jocs d’esbarjo per a les mascotes i una zona d’elements de barres per a la pràctica de l’exercici físic. A més, la banda que dona a les vies fèrries s’habilitarà com a mirador sobre Santa Eulàlia.

Lliurats els premis de la 8a edició de la ruta gastronòmica A la tardor, platillos!. Els guanyadors han estat: Platillo de millor qualitat gastronòmica, estofat de peus de porc i bolets de temporada, d’El Repartidor Escola-Restaurant; Platillo més saborós, brou gallec, del Restaurante Airiños; Platillo més creatiu i més popular, ous trencats de tardor, d’El Cau del Vermut del Centre.

La nova app Connecta L’H posa la ciutat a les mans de la ciutadania. L’aplicació de l’Ajuntament permet accedir a totes les gestions municipals, realitzar tràmits digitals, rebre avisos personalitzats i comunicar-se amb l’Administració local mitjançant el telèfon mòbil. Es pot descarregar de forma gratuïta per a Android i iOs. Aquesta iniciativa s’emmarca dins del programa L’Hospitalet 6.0.

Des d’avui i fins al proper diumenge, 18 de desembre, es disputa la 43a edició del Torneig de Bàsquet Júnior Ciutat de L’Hospitalet, organitzat pel Club Bàsquet L’Hospitalet, amb vuit equips nacionals: Futbol Club Barcelona, Joventut de Badalona, Reial Madrid, Gran Canària, Baskonia, Reial Betis, Unicaja i CB L’Hospitalet.

Nova acció de Net i polit, fins al 30 de desembre, a onze carrers dels barris del Centre, Sanfeliu i Sant Josep. S’hi netegen a fons les voreres i la calçada, s’eliminen els grafits de les façanes dels immobles i del mobiliari urbà, es revisa l’estat de les papereres, es netegen les ubicacions dels contenidors i el clavegueram i es retiren les herbes que creixen a terra.