Números anteriors

Número 33

Haldia
cometes

Continua l’acció de Net i polit, fins al 15 de desembre, a cinc espais de Bellvitge i Gornal. S’hi netegen a fons les voreres i la calçada, s’eliminen els grafits de les façanes dels immobles i del mobiliari urbà, es revisa l’estat de les papereres, es netegen les ubicacions dels contenidors i el clavegueram i es retiren herbes del terra.

Barcelona Gallery Weekend, dins de les activitats per a famílies amb infants del BGW Familiar, organitza dues visites actives per a nens i nenes demà dissabte, 10 de desembre, en dues galeries de L’Hospitalet (L21 Barcelona i Galería Alegría). L’activitat és gratuïta, però amb aforament limitat. Inscripció: bgw@artbarcelona.es.

L’Ajuntament de L’Hospitalet i AEDAS Homes llancen el Concurs Internacional d’Escultura Urbana, anomenat en aquesta edició “La Millor Donació”, per agrair als donants de sang de la ciutat la seva labor altruista. El guanyador rebrà una dotació econòmica de 12.000 euros i la seva obra, a més, s’instal·larà a un lloc de la ciutat.

L’Ajuntament millora les parets mitgeres del pati de la nova Escola Ernest Lluch. Els treballs realitzats, que tenen un cost de 42.778 euros, permeten que l’espai tingui ara les condicions adequades per a un centre educatiu. La Generalitat no va assumir aquesta actuació en les obres de construcció del nou edifici escolar de la Torrassa.

Ja es pot visitar el tradicional pessebre instal·lat al vestíbul de l’Ajuntament obra de Miguel Romero, Carlos Buj i Joan Campamà. Es podrà visitar fins al proper 4 de gener, en els horaris següents: de dilluns a divendres, d’11 a 14 hores i de 17 a 20 hores. Els dissabtes, d’11 a 14 hores. Els diumenges i festius resta tancat.

Ja estan obertes les inscripcions per al segon Congrés d’Entitats de L’Hospitalet que tindrà lloc el dissabte 17 de desembre de 9 a 14 hores, al Centre Cultural Bellvitge-Gornal, amb el lema ‘Créixer per transformar’. Més informació i inscripcions -màxim dues persones per entitat- a la web www.lhon-participa. La inscripció és gratuïta.

Últims dies per visitar l’exposició ‘De la tierra’ del duo d’artistes Lolo & Sosaku a l’espai industrial de La Veloç, al carrer de la Riera dels Frares, 23. “De la tierra”, fins el 18 de desembre, reconfigura les relacions entre humans, objectes i naturalesa, i apunta un pla de la realitat en el qual les màquines ja no estan al servei de l’home.

L’Oficina Jove ha programat per al mes de desembre tallers i activitats diversos, tots gratuïts, sobre la sexualitat conscient, la recerca de feina a través d’aplicacions i xarxes socials i mobilitat europea. El proper taller, que abordarà la sexualitat i les relacions afectives, es farà el 12 de desembre a l’Espai Jove Mon Jove Itaca a les 17.30 hores.

Fira Barcelona Gran Via de L’Hospitalet acull, fins el proper diumenge 11 de desembre, el Saló del Manga. L’organització confia superar els 152.000 asistents i tornar a les xifres d’abans de la pandemia. L’estrella d’aquesta edició és Yoko Takahashi, la famosa cantant de ‘Neon Génesis Evangelion’.