Números anteriors

Número 32

Haldia
cometes

El Pacte de Ciutat ha complert dos anys des de la seva posada en marxa amb un grau de compliment del 78 %. Del total de 231 accions, 122 (53%) estan en desenvolupament i 105 (45 %) s’han executat en la seva totalitat. Només 4 (2 %) es troben en fase d’estudi. L’Ajuntament hi ha aportat 87.301.484 euros, el 70% del cost total.

Nova acció de Net i polit, fins al 15 de desembre, a cinc espais de Bellvitge i Gornal. S’hi netegen a fons les voreres i la calçada, s’eliminen els grafits de les façanes dels immobles i del mobiliari urbà, es revisa l’estat de les papereres, es netegen les ubicacions dels contenidors i el clavegueram i es retiren herbes del terra.

S’ha celebrat la jornada “Policia, societat i convivència: models de present i de futur”, organitzada per l’Ajuntament amb la Universitat Oberta de Catalunya i la Societat Catalana de Conflictologia. El regidor de Convivència i Seguretat, José Castro, demana canvis legals per donar un major reconeixement a les policies locals.

La vuitena edició de la ruta gastronòmica A la tardor, platillos! ha acabat amb 8.467 platillos venuts, un 80% més que l’any 2021 (4.700 platillos), i ha superat el nivell de vendes d’abans de la pandèmia (6.115 platillos, el 2019). De l’1 al 27 de novembre, 25 establiments han ofert els seus platillos de tardor, amb productes de proximitat per 4 euros.

Els ajuntaments de L’Hospitalet i d’Esplugues, l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’IDIBELL, l’ICO, l’Hospital de Sant Joan de Déu i la Universitat de Barcelona han signat un conveni de col·laboració per impulsar i consolidar el projecte del BioClúster d’Innovació i Salut, que estarà situat a l’avinguda de la Granvia.

El Pla integral les Planes-Blocs Florida rep un milió d’euros del Programa integral de barris per a la millora de les rendes de l’AMB, que es destinaran a 17 accions del Pla, entre les quals destaquen: la formació en noves tecnologies, l’Escola de Vida de la Florida o la recuperació de l’espai de Matacavalls, entre d’altres.

El passat dissabte es va celebrar la Nit del Comerç, presidida per l’alcaldessa Nuría Marín, que va premiar els comerços més emblemàtics de la ciutat. Enguany, la campanya de Nadal, que començarà el 12 de desembre per promocionar el comerç local, porta com a eslògan “El comerç de L’H fa Nadal. Sent la seva màgia”.

La Biblioteca Central Tecla Sala va acollir dimarts la presentació del llibre Antoni Ros Marbà, músic, una biografia sobre el prestigiós compositor i director d’orquestra natural de L’Hospitalet. Amb motiu del 85è aniversari del músic, es publica aquest llibre, escrit pel músic i doctor en pedagogia Lluís Brugués.

L’equip d’agents cívics de L’Hospitalet ha iniciat una campanya informativa als comerços de la ciutat sobre la normativa que recull els drets i les obligacions respecte a la recollida selectiva i la gestió dels residus que generen. Es visitaran 1.200 petits comerços de la ciutat durant la campanya de Nadal i el primer trimestre de 2023.