Números anteriors

Número 31

Haldia
cometes

La plaça de l’Ajuntament estrena banc vermell contra la violència masclista. Amb la inscripció “En record de totes les dones assassinades pels que deien estimar-les”, l’acció s’emmarca dintre dels actes del 25N i és una crida a aturar les violències i el seu color evoca la sang i el dolor que deixen els feminicidis.

El carrer del Cobalt és objecte d’una reforma urbanística per millorar-ne l’accessibilitat i l’ús ciutadà. L’actuació afecta el tram entre l’avinguda de la Fabregada i el carrer de Rosalía de Castro. El projecte inclou una nova configuració de la via, l’ampliació de les voreres, l’increment de l’arbrat i la renovació de l’enllumenat públic.

Pla TETRA: La intensificació dels serveis de patrullatge entre la Guàrdia Urbana de LHospitalet, els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional als barris de la Florida i les Planes ha provocat una reducció dels delictes del 15%. S’ha intensificat la prevenció de fets delictius en l’espai públic, el transport i els comerços. 

El Ple demana a l‘Estat, a la Generalitat i a les Diputacions millores al finançament dels ajuntaments. El Ple va guardar un minut de silenci el passat dimecres en memòria de les dones víctimes de la violència masclista en el darrer any i va donar suport al manifest del Grup de Dones de L’Hospitalet pel 25N.

L’Hospitalet ha encés els llums de Nadal amb un encanteri i l’estrena de la cançó La Ciutat dels Estels, composta pel músic Manu Guix. La ciutat il·lumina aquest any 78 carrers i 15 places fins el 8 de gener amb una reducció de 92 hores d’encesa respecte el 2021 per a sensibilitzar sobre l’estalvi energètic.

L’Hospitalet recorda a Ernest Lluch. El passat dimarts es va fer l’ofrena institucional en la seva memòria, amb motiu dels 22 anys de la seva mort, el 21 de novembre de l’any 2000, a mans d’ETA. Ernest Lluch vivia al barri de les Corts, de Barcelona, en una zona molt pròxima a L’Hospitalet, ciutat a la qual se sentia molt vinculat.

L’Ajuntament ha posat en marxa una oficina d’atenció ciutadana (OAC) pilot a l’espai municipal del carrer de Girona, amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats de la ciutadania i crear un nou model d’atenció integrada, que aprofita les innovacions tecnològiques per facilitar les relacions entre la ciutadania i l’administració.

L’alcaldessa, Núria Marín, va assistir el passat dilluns al Saló de Plens a l’acte de presa de possessió de la seva plaça de vint-i-dos nous agents de la Guàrdia Urbana, onze dones i onze homes, que han finalitzat el període de pràctiques de 12 mesos a la ciutat i que a partir d’ara s’incorporen a la plantilla de la policia local.

L’Ajuntament es tenyeix de lila per commemorar el 25N, el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Les entitats de dones s’han trobat a la Rambla Just Oliveras per desfilar seguint la batucada fins a L’Acollidora, s’ha llegit el manifest “L’altra pandèmia”, elaborat pels grups de dones de L’Hospitalet.

Ja es pot visitar el tradicional pessebre instal·lat al vestíbul de l’Ajuntament obra de Miguel Romero, Carlos Buj i Joan Campamà. Es podrà visitar fins al 4 de gener, en els horaris següents: de dilluns a divendres, d’11 a 14 hores i de 17 a 20 hores. Els dissabtes, d’11 a 14 hores. Els diumenges i festius resta tancat.

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha rebut el premi AMMI de l’Associació Madrilenya de Mediadors 2022 al millor projecte de mediació en l’àmbit nacional. El jurat ha valorat el caràcter pioner dels projectes que impulsa l’Ajuntament, com ara la creació de la Xarxa de Conciliadores i Conciliadors Comunitaris.

14.917 estudiants han participat des del 2016 al Programa d’auxiliars de conversa d’anglès, que posa a disposició dels centres educatius de secundària auxiliars de conversa nadius que, en coordinació amb el departament d’anglès de cada centre, reforcen les habilitats orals de l’alumnat dins l’horari lectiu.