Números anteriors

Número 30

Haldia
cometes

L’Hospitalet ha presentat a l’Smart City Congress el primer metavers de la ciutat creat per un col·lectiu de gent gran iniciada en el món de la realitat virtual de la mà de joves estudiants. Aquesta experiència s’emmarca dins l’objectiu d’activar el talent digital de les dues generacions i col·laborar en projectes comuns per superar, conjuntament, la bretxa digital.

L’Ajuntament també ha presentat a l’Smart City Congress les conclusions principals derivades de la primera enquesta, feta a 2.000 persones majors de 16 anys residents a L’Hospitalet, sobre bretxa digital a la ciutat: gairebé el 90% de la població té accés a internet a casa seva i la població valora les seves habilitats digitals amb un 6,28 sobre 10 punts.

L’Hospitalet també promou l’emprenedoria social i digital en l’Smart City Congress. El projecte E-sènior identifica propostes innovadores per millorar la qualitat de vida de persones majors de 75 anys. En el marc del programa Talent Up L’H, joves estudiants i gent gran han col·laborat creant projectes intergeneracionals.

L’Ajuntament obre l’Oficina de Rehabilitació Energètica i Millores dels Edificis, situada a la primera planta de la Regidoria del Districte VI, a la plaça de la Cultura, 1, de Bellvitge, per informar de les ajudes econòmiques i donar solució, entre altres rehabilitacions estructurals destinades a millorar l’eficiència energètica, al problema d’accessibilitat dels ascensors.

El Consorci Metropolità de l’Habitatge, conjuntament amb l’Ajuntament, ha posat en marxa un pla a Pubilla Cases per fomentar la rehabilitació de més de 3.000 habitatges i locals del barri. Aquesta actuació s’inscriu dins el programa “Estimada casa, querido barrio”, que actua des de la rehabilitació per millorar la cohesió social i gaudir d’un habitatge digne.

Nova acció de Net i polit, entre el 16 i el 30 de novembre, a deu espais dels barris de Pubilla Cases i Can Serra. S’hi netegen a fons les voreres i la calçada i s’eliminen els grafits de les façanes dels immobles i del mobiliari urbà. També es revisa l’estat de les papereres, es netegen les ubicacions dels contenidors i el clavegueram i es retiren herbes del terra.

Donem la benvinguda al Nadal amb el tradicional acte d’encesa de l’enllumenat el dijous 24 de novembre a les 18 hores a la plaça de l’Ajuntament. Aquest any L’Hospitalet es convertirà en la Ciutat dels Estels. S’hi estrenarà la cançó exclusiva per als infants de la ciutat titulada La ciutat dels estels, composta pel músic Manu Guix. Vine, no t’ho pots perdre!

Del 16 al 27 de novembre queda obert el període d’inscripció per als infants que vulguin participar en la Cavalcada de Reis 2023. Com en les edicions anteriors, la participació es farà per sorteig. S’hi poden inscriure totes els infants que en data 1 de gener de 2023 tinguin entre 8 i 11 anys, resideixin a L’Hospitalet i no hagin participat en les dues edicions anteriors.

Els treballs de connexió de la subestació de la Feixa Llarga amb la nova de la Zona Franca, que està executant Red Eléctrica de España a la rambla de la Marina per millorar el servei, ocasionaran afectacions a Bellvitge la nit de dissabte 26 a diumenge 27 de novembre, de 22.30 a 8 hores, que podran ocasionar sorolls a la zona i obligaran a tallar el trànsit.