Números anteriors

Número 29

Haldia
cometes

L’alcaldessa Núria Marín presenta, juntament amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, un pla operatiu per reforçar la seguretat i la convivència als barris de la Florida i les Planes. El Pla Tetra, que es posarà en marxa el 14 de novembre i no té data de finalització, intensificarà la presència de patrulles policials als carrers del barri per anticipar-se a les possibles activitats delictives.

Altres accions que preveu el Pla Tetra als barris de la Florida i les Planes són intensificar el treball de la Unitat Conjunta d’Investigació Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra per controlar la venda d’estupefaents i les plantacions il·legals de marihuana, i incrementar el control de locals ocupats on es realitzen activitats il·lícites o delinqüencials.

Més de 180 persones van participar dimarts a la jornada Speed Job Dating, organitzada per l’Ajuntament de L’Hospitalet a l’Hotel Porta Fira. Van realitzar entrevistes de feina curtes amb 14 empreses del sector de la salut i empreses relacionades (esport, alimentació, tecnologia, serveis, tercera edat, etc.) per cobrir 30 ofertes laborals. 

El conseller de Territori de la Generalitat de Catalunya, Juli Fernández, ha visitat L’Hospitalet. L’alcaldessa Núria Marín li ha explicat de primera mà en quin punt es troba el Pla director urbanístic Biopol-Granvia. Un projecte reformulat pel Consorci per a la Reforma de la Granvia i que transformarà l’avinguda de la Granvia fins al riu Llobregat.

El conseller de Territori i l’alcaldessa també han parlat del BioClúster d’Innovació i Salut, un projecte estratègic de país que impulsarà una nova economia basada en la biomedicina i que generarà 30.000 llocs de treball directe i tindrà un impacte de 4.400 milions d’euros, l’1,82% del PIB total de Catalunya.

Es presenta el pla d’acció “L’Hospitalet, ciutat amigable amb les persones grans”, un projecte promogut per l’Organització Mundial de la Salut per impulsar polítiques d’envelliment actiu, saludable i d’èxit, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones a mesura que envelleixen. S’estructura en 100 accions, 42 de les quals ja s’estan desenvolupant.

El 13 de novembre finalitza la Setmana de la Solidaritat 2022, que han organitzat les entitats que formen l’Espai de Ciutadania, amb el suport de la Creu Roja i l’Ajuntament. El lema d’aquesta edició, dedicada a la salut mental, ha estat “Tothom pot perdre el fil”, amb la intenció de posar la salut mental en primer pla, lluny de l’estigma, la invisibilitat i els tabús.

S’incorporen sis nous cotxes patrulla amb la darrera tecnologia en l’àmbit policial a la flota de vehicles de la Guàrdia Urbana. Tots sis vehicles estan retolats segons la nova normativa europea amb els colors groc i blau que els fan més visibles i fàcils d’identificar per la ciutadania. En els propers dies arribaran cinc cotxes nous més.

L’Hospital de Bellvitge va complir 50 anys el 8 de novembre. Coincidint amb aquest aniversari, es va presentar el llibre ‘Hospital Universitari de Bellvitge. 50 anys’ que fa un recorregut per tota la història del centre on s’han fet, per exemple, 1.363.000 hospitalitzacions, 1.148.000 operacions quirúrgiques i 5.834.000 atencions a Urgències i 15.735.000 consultes externes.