Números anteriors

Número 28

Haldia
cometes

L’Ajuntament ha presentat la seva candidatura a acollir la seu de la futura Agència Espacial Espanyola, institució de nova creació lligada a l’Agència Espacial Europea i que l’executiu vol que estigui operativa el primer trimestre de 2023. La iniciativa ha assolit un ampli consens, amb el suport del Govern de la Generalitat, de la Diputació de Barcelona i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i del sector aeroespacial de Catalunya.

L’Ajuntament ha finalitzat les obres d’adequació de l’accés a l’Escola Charlie Rivel, del barri de Collblanc, que van començar el passat estiu. S’hi ha creat una segona entrada i sortida que dona accés al pati i al servei de cuina i espais separats de la resta d’activitat del centre que poden funcionar així de forma autònoma.

Nova acció de Net i polit, entre el 2 i el 15 de novembre, a cinc carrers del barri de la Florida. S’hi netegen a fons les voreres i la calçada i s’eliminen els grafits de les façanes dels immobles i del mobiliari urbà. També es revisa l’estat de les papereres i es netejen les ubicacions dels contenidors i el clavegueram.

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha rebut el Premi Alfons Ortuño en la categoria de desenvolupament d’equips i de persones pel projecte “Caixa d’eines corporativa en l’àmbit de les dades i la visualització per a empleats municipals”. Els premis, que convoca l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC), reconeixen les iniciatives en la innovació i les bones pràctiques en matèria de gestió pública a les administracions públiques catalanes.

En el marc de les obres de reforma de la plaça Espanyola que es van iniciar el passat mes de juny, han començat ja els treballs de restauració de l’emblemàtica font, element protegit que data de 1905, del barri de la Torrassa. Les tasques inclouen treballs de neteja, pintat, reparació d’esquerdes i reintegració d’elements.

L’Ajuntament ha iniciat les obres de millora de les mitgeres del pati de la nova Escola Ernest Lluch, a la Torrassa. Els treballs permetran que l’espai tingui les condicions adequades per a l’ús d’un centre educatiu. La Generalitat no va assumir aquesta actuació durant les obres de construcció de l’escola. Les obres tenen un cost de 42.778 euros.

Commemoració del Dia de la Memòria Democràtica de L’Hospitalet. L’alcaldessa, Núria Marín, va presidir el passat 28 d’octubre l’ofrena floral sota el pont de la Llibertat. “Hem d’impedir que aquests fets violents s’oblidin, es repeteixin o es perpetuïn en el temps i, més encara, quan la violència va afectar veïns i veïnes de la ciutat”, va assegurar l’alcaldessa.

La Guàrdia Urbana va interposar 1.510 multes fins al passat 20 d’octubre per diferents infraccions comeses per ciutadans que es desplacen amb patinet elèctric. Les infraccions més comeses són: 551 per circular per la vorera o una zona de vianants, 306 per no respectar un semàfor i 155 per circular dues o més persones.  

Dimarts, 8 de novembre, L’Hospitalet organitza a l’Hotel Porta Fira la jornada Speed Job Dating, entrevistes de feina curtes entre empreses i persones vinculades a la cadena de valor del sector de la salut i empreses relacionades: esport, alimentació, tecnologia, serveis, tercera edat, etc. L’acció forma part del programa Treball, talent i tecnologia “Nova Economia a L’H: Apropant empreses i persones a l’era digital”. Inscripcions: https://humannova.com/lhospitalet-speed-job-dating/