Números anteriors

Número 27

Haldia
cometes

L’Hospitalet aprova un pressupost per al 2023 equilibrat, social i de proximitat. És un pressupost de 258,48 milions d’euros, quantitat que representa una reducció del 6,8 % (19 milions) respecte a l’exercici anterior (277,52 milions) per l’avançament a l’any 2022 de la inversió prevista i de la petició de crèdit per al seu finançament.

El pressupost de l’Ajuntament per al 2023 incrementa en un 5,4 % les polítiques socials, un 3,5 % les polítiques de l’espai públic i de seguretat i un 4,7 % les polítiques econòmiques. Són uns comptes que permeten el creixement d’un 10 % de la despesa per habitant en el global del mandat que es situa en 907,35 euros per habitant.

El Ple municipal ha aprovat la modificació puntual del Pla general metropolità al carrer d’Albiol, entre el carrer de Mistral i l’avinguda del Torrent Gornal, per a la requalificació d’aquests terrenys com a equipaments comunitaris. En aquest espai l’Ajuntament té previst construir la nova escola bressol municipal de Collblanc. 

Amb motiu de la festivitat de Tots Sants, aquest cap de setmana i l’1 de novembre milers de persones visitaran el Cementiri Municipal, que, fins al 2 de novembre, és obert de 9 a 18 h. La Guàrdia Urbana ha preparat un dispositiu especial de vigilància i mobilitat. També hi és present fins al 31 d’octubre un equip de quatre agents cívics.

Ha començat la segona fase de la campanya d’actuacions en diferents parcs i zones verdes de la ciutat per solucionar la presència de rates. El pla, la primera fase del qual es va dur a terme el mes d’abril, consisteix en la instal·lació d’unes caixes portaesquers amb elements de seguretat, en superfície, combinat amb la col·locació d’esquers a l’interior dels pous de clavegueram.

La vuitena edició de la ruta gastronòmica A la tardor, platillos! engega motors. Aquesta setmana s’han presentat els 25 establiments participants i les propostes culinàries d’aquesta ruta, que es fa de l’1 al 27 de novembre a un preu ajustat de quatre euros, en un acte al restaurant d’aplicació del Centre de Formació d’Hostaleria.

El acto central de los 100 años de la Florida reconoció la lucha por el barrio del Padre Murillo, Clara Parramón, Nemesio García, Salvador Martín, que no pudo asistir, y Dolores Ruiz. El Ayuntamiento se sumó al manifiesto promovido por las entidades en defensa de la convivencia y el buen nombre del barrio.

El projecte “Violència zero des dels zero” s’ampliarà a tres escoles bressol municipals més. Professionals de La Casa del Parc, La Casa de la Muntanya i La Casa de les Flors participen en la formació La coeducació com a prevenció de les violències masclistes”, amb l’objectiu d’incorporar la perspectiva de gènere a l’educació.

L’Hospitalet posa en valor la formació ocupacional amb un acte d’entrega de diplomes. Més de 90 alumnes han rebut, de mans de l’alcaldesa, Núria Marín, en un acte celebrat al Teatre Joventut, el certificat de programes municipals de formació professional per a l’ocupació. És la primera vegada que es fa aquest acte a la ciutat.