Números anteriors

Número 25

Haldia
cometes

Finalitza la campanya que la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet ha fet a la ciutat de control de les actituds de distracció al volant i l’incompliment del deure de respectar els semàfors. S’han imposat 102 denúncies: 51 per no respectar la fase vermella del semàfor, 36 per ús de telefonia mòbil, 7 per portar auriculars conduint i 8 per altres distraccions al volant.

La Junta de Govern de l’Ajuntament de L’Hospitalet dona per rebuda i publicita la sol·licitud formulada pel grup promotor Varia Investment Cultural per desenvolupar un museu immersiu d’art físic i digital multidisciplinari, The Factory Museum, a l’antiga fàbrica tèxtil Godó i Trias, de titularitat municipal. S’obrirà ara un procés de licitació públic per a l’espai.

L’Hospitalet aposta per l’ús d’aigües freàtiques per al reg i la neteja. El consistori ha estalviat una important quantitat d’aigua potable que s’ha destinat al consum humà en aquest estiu de forta sequera. El 100% dels serveis d’aiguabatre i neteja de contenidors es fan en l’actualitat amb aigua no potable que ha estat prèviament tractada.

Més de 4.000 infants de la ciutat participen en el programa municipal de Natació educativa. Els objectius són promoure una activitat física, consolidar els estils de la natació i oferir una experiència que contribueixi al desenvolupament integral. Les escoles poden participar en horari lectiu durant tot un curs o un trimestre.

Els vehicles i les unitats motoritzades de Protecció Civil de L’Hospitalet disposen de desfibril·ladors externs automàtics (DEA). Es tracta d’uns dispositius mèdics que permeten identificar sense errades les arrítmies que poden ser ateses i administrar la descàrrega elèctrica, que millora les possibilitats de supervivència de les persones afectades per un atac de cor.

 

L’Hospitalet acull una exposició itinerant sobre alimentació sostenible. L’exposició “Actuem! Per una alimentació sostenible” es podrà visitar en primer lloc del 18 al 23 d’octubre davant de l’església de la Mare de Déu de la Llum, al costat del Mercat Municipal de la Florida, amb motiu el 16 d’octubre del Dia Mundial de l’Alimentació.

Arriba una nova edició de FiraGran amb més de 300 activitats gratuïtes. El Saló de la Gent Gran de Catalunya serà del 19 al 21 d’octubre a La Farga L’Hospitalet. Aquest any es farà una gran caminada per a majors de 60 anys i, per primera vegada, una bicicletada. Consulta totes les activitats al web: firagran.com.

Berdache, el primer festival que parteix de l’art com a eix vertebrador per transitar temàtiques relacionades amb el gènere i la identitat, torna del 18 al 29 d’octubre a L’Hospitalet. En aquesta tercera edició, el festival i la ciutat es consoliden com a espais i altaveus de talents emergents nacionals i internacionals que aborden diferents realitats a través del seu llenguatge artístic. Més informació al web: l-h.cat.

Aquesta setmana ha arrencat la 5a edició del programa Llançadora Connecta Ocupació de L’Hospitalet, amb l’objectiu d’ajudar persones a l’atur a impulsar la recerca de feina amb noves tècniques d’orientació laboral i eines digitals. Compta amb 29 participants: 21 dones i 8 homes en atur, d’entre els 25 i els 60 anys.