Números anteriors

Número 24

Haldia
cometes

L’alcaldessa Núria Marín i el conseller Argimon presenten el projecte de construcció del nou CAP de Sant Josep. Les obres tindran un cost de 13 milions d’euros i està previst que s’iniciïn a finals de 2023, principis del 2024. El futur edifici es construirà en uns terrenys propietat de l’Ajuntament, entre les avingudes de Josep Tarradellas i d’Isabel la Catòlica.

Comencen els treballs d’implantació de la zona verda d’aparcament a Collblanc, la Torrassa i Santa Eulàlia Est. Les noves àrees verdes d’estacionament, que entraran en servei els propers mesos, seran gratuïtes per als residents i facilitaran l’aparcament al veïnat. La zona verda funcionarà de 8 a 20 hores, de dilluns a divendres.

Nova acció de Net i polit fins al 14 d’octubre a quatre eixos viaris i comercials de Collblanc-la Torrassa. S’hi netegen a fons les voreres i la calçada i s’eliminen els grafits de les façanes dels immobles i del mobiliari urbà. També es revisa l’estat de les papereres i es netejen les ubicacions dels contenidors i el clavegueram.

 

Homenatge a les persones centenaries de L’Hospitalet. L’acte, que va comptar amb la presència de l’alcaldessa, Núria Marín, es va fer dissabte per la tarda al Centre Cultural de Bellvitge i va reunir 16 (13 dones i 3 homes) de les 24 persones que aquest any compleixen 100 anys a la ciutat. Moltes felicitats a tots i totes!

Amb el lema “Pel bé dels coloms, no els alimentis”, l’Ajuntament de L’Hospitalet ha iniciat una campanya de conscienciació ciutadana sobre els perills que té donar de menjar als coloms. Una carpa informativa recorrerà els barris de la ciutat durant les próximes setmanes per fer enquestes entre el veïnat i copsar la percepció que tenen de la proliferació de les aus.

L’Hospitalet dedica el mes d’octubre a la defensa i la promoció de la salut mental de la població. Es farà un programa d’activitats ampli i divers amb el lema “Salut mental en un món desigual. Pel dret a créixer en benestar”. El 10 d’octubre és el día Mundial de la Salut Mental decretat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Consulta el programa a: www.l-h.cat. 

L’alcaldessa Núria Marín ha visitat els horts socials que gestiona la Creu Roja de L’Hospitalet al parc de Can Buxeres des de fa 9 anys, i que han estat una experiència pionera a Catalunya. Unes 60 persones en situació de vulnerabilitat o risc social treballen les diferents parcel·les distribuïdes en dos espais diferents del parc.

Neix Talent Up L’H com a generador de solucions per a l’autonomia de les persones grans. Torre Barrina, l’equipament municipal referent en creació audiovisual i experimentació en projectes d’innovació social, lidera el projecte per trobar solucions amb impacte social al voltant de la gent gran i l’escletxa digital.

L’Auditori Barradas ha acollit la lliçó inaugural del curs 2022-2023: “Aprendre a L’Hospitalet per un futur d’oportunitats”, que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Núria Marín. La ponència de l’acte, Les teves eleccions + les teves accions = el teu futur ha anat a càrrec de Sandra Uve, il·lustradora i divulgadora científica i artística des de la perspectiva de gènere.