Números anteriors

Número 23

Haldia
cometes

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat de forma inicial la proposta d’ordenances fiscals i taxes per al 2023. El text manté congelats l’impost sobre béns immobles (IBI), l’impost sobre vehicles de tracció mecànica (IVTM), l’impost sobre activitats econòmiques (IAE) i l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO).

El Ple també ha donat llum verda a l’aprovació provisional de la modificació puntual del Pla general metropolità (PGM) a la confluència de les avingudes de Josep Tarradellas i d’Isabel la Catòlica per a la construcció del nou CAP i nou CUAP de Sant Josep, després que no es presentessin al·legacions a l’aprovació inicial.

El projecte Comerços emblemàtics de L’Hospitalet busca identificar els establiments comercials singulars que formen part del patrimoni de la ciutat i els seus barris, amb l’objectiu de promoure’ls, fer-los visibles i donar-los reconeixement. Es poden presentar candidatures fins al 17 d’octubre. Més informació a www.l-h.cat.

Sinergia 2022: arriba la quarta edició de la festa de la recerca i la innovació en salut de L’Hospitalet. Del 3 al 8 d’octubre es podrà participar en diferents activitats i visites guiades. Més informació al web sinergia.l-h.cat.

La alcaldesa Núria Marín participó el pasado martes en el Fórum Empresarial del Llobregat, en el que defendió que apostar por el BioClúster de Innovación y Salud y la ampliación del aeropuerto del Prat y la Fira de Barcelona Granvia es fundamental para potenciar el modelo de turismo de negocios de la ciudad.

El Programa d’auxiliars de conversa d’anglès arrenca aquest curs amb 3.069 alumnes, de 31 centres públics i concertats de la ciutat repartits en 97 grups. En els 6 cursos anteriors han participat 14.917 joves. La novetat és la incorporació al programa de l’Institut Escola Pere Lliscart, que aquest any tindrà la seva primera promoció de 4t d’ESO.

Esta semana se han realizado trabajos de mejora en la plaza de Amalvígia de Bellvitge. Se ha instalado un nuevo sistema de riego en la zona ajardinada de la rotonda. L’Hospitalet apuesta por el uso de aguas freáticas para el riego y la limpieza de calles con el objetivo de ahorrar agua potable y destinarla al consumo humano.

El programa municipal “L’Hospitalet camina” ja té a punt les sortides de tota la temporada. En total s’han programat nou caminades fins al maig de 2023 en espais naturals de l’entorn, com ara Collserola, on es farà la primera sortida el 6 d’octubre. Més informació a www.l-h.cat.

La jornada d’obertura del Mes de la Gent Gran de L’Hospitalet aplega més de 400 persones grans al Poliesportiu Municipal Bellvitge Sergio Manzano. Aquest acte és el tret de sortida a una programació d’activitats que tindran lloc del 30 de setembre al 21 d’octubre a diferents espais de la ciutat. A l’activitat inicial, el taller digital ‘Connecta en gran’ han participat més de 200 persones.

Alumnes de set escoles i centres educatius de L’Hospitalet participaran fins al mes de desembre en els tallers d’autoprotecció i primers auxilis que ofereix el catàleg d’activitats d’educació per la salut de la Diputació de Barcelona i que coordina el Negociat de Salut Comunitària de l’Ajuntament. 

Presentació de la nova temporada de música i escena del Teatre Joventut i l’Auditori Barradas amb un tast de l’espectacle ‘Voces veladas’ de María Esteban al renovat Barradas. Jorge Blass, Juan Diego Botto, Lluís Coloma Trio, Pedro Guerra, Favino Lorier, Pep Tosar i Emma Vilarasau, entre d’altres, actuaran a L’Hospitalet.

El Museu de L’Hospitalet exposa durant una setmana a l’Harmonia els quadres donats per la família Parera. Nou olis sobre tela entre els quals es troben els dos retrats dels que van ser batlles de la ciutat: Antoni Parera i Codina, alcalde de 1866 a 1867, i José Parera i Gelabert, alcalde de 1904 a 1909.