Números anteriors

Número 22

Haldia
cometes

Entrevista de l’alcaldessa, Núria Marín, al programa Notícies en xarxa: “Que s’hagi apostat per situar la nova seu del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a L’Hospitalet és una prova més de la importància que té el BioClúster d’Innovació i Salut. És un dels projectes de país més importants que té Catalunya ara mateix”. 

Nova acció de Net i polit fins al 30 de setembre a vuit carrers de Sant Josep. S’hi netegen a fons les voreres i la calçada i s’eliminen els grafits de les façanes dels immobles i del mobiliari urbà. L’acció s’acompanya també d’altres actuacions a l’espai públic, com la revisió de les papereres, la neteja de les ubicacions dels contenidors i el clavegueram i la retirada de les herbes que creixen a terra.

L’Hospitalet comença el procés participatiu per elaborar la Carta de drets de la gent gran. Es realitzaran, inicialment,  deu sessions participatives a casals de la gent gran municipals. Les dues primeres ja s’han fet aquesta setmana al Casal de Gent Gran de Pubilla Cases i al Casal de la Gent Gran del Gornal.

Operatiu conjunt el passat dijous a la nit de la Guàrdia Urbana, Mossos i Policia Nacional als Blocs Florida i a l’avinguda de Catalunya per garantir la seguretat i combatre l’incivisme. El balanç del dispositiu ha estat: noranta-set identificacions de persones, tres detencions (una per extorsió relacionada amb el tràfic de drogues, una altra per un delicte contra la salut pública i la tercera per infracció a la llei d’estrangeria), cinc denúncies per consum d’alcohol a la via pública, una denúncia per utilitzar una barbacoa a la via pública, cinc actes per possessió de drogues i dues actes per tinença d’armes.

Vine a passar-t’ho bé a la Festa Major de Ciutat Comtal! Del 23 al 25 de setembre! Tot a punt per uns dies de gresca i bon ambient al barri. Música, gegants, sardanes, jocs infantils, havaneres i moltes activitats més! No et quedis a casa! Consulta el programa al web de l’Ajuntament www.l-h.cat.

Tens entre 16 i 29 anys i estàs en situació de desocupació? Aquests cursos gratuïts t’interessen: gestió energètica; art i disseny multimèdia; talent digital; influencer; creació de podcasts i continguts multimèdia; especialista en ciberseguretat, i creació de webs amb WordPress. Més informació: www.eoi.es.

Participa diumenge, 25 de setembre, a #LaBaixCicletada. Dinovena passejada popular en bicicleta per nou municipis de la comarca. La sortida serà a les deu del matí al parc de la Marquesa. Inscripcions: www.labaixcicletada.wordpress.com

El programa municipal Fem tàndem L’H es posa en marxa per vuitè curs consecutiu amb la participació de totes les escoles públiques i, pràcticament, tots els instituts públics de la ciutat. És un projecte que impulsa la col·laboració d’equipaments culturals i científics, institucions i entitats ciutadanes amb els centres públics amb l’objectiu de desenvolupar projectes que introdueixin canvis metodològics que permetin millorar l’aprenentatge i garantir la igualtat d’oportunitats de tot l’alumnat.

A l’octubre celebrem el Mes de la Gent Gran de L’Hospitalet. Vine el 30 de setembre a la gran jornada d’obertura al Poliesportiu Municipal Bellvitge Sergio Manzano. Consulta el programa a www.l-h.cat/somgrans. Taller de bretxa digital “Connecta en gran”, master class esportiva, dinar popular i ball. No t’ho perdis!