Números anteriors

Número 21

Haldia
cometes

El balanç del pla especial d’actuació implementat del 2 de juny al 5 de setembre per la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional, per tal de garantir la convivència veïnal a quatre zones específiques de L’Hospitalet (Blocs de la Florida, l’avinguda de Severo Ochoa, la plaça d’Eivissa i la plaça de la Llibertat), és positiu. S’han atès 715 requeriments ciutadans, que signifiquen una reducció d’incidències del 45,7% respecte a les 1.316 queixes de l’any 2021.

En aquest dispositiu especial de seguretat d’estiu s’han efectuat 1.162 controls estàtics per part dels cossos policials. Una xifra que supera en més de 100 controls els efectuats l’any 2021 i que deixa un balanç de 22 detencions, una més que l’estiu passat, i 274 denúncies: 160 per incivisme, la majoria d’elles per consum d’alcohol a la via pública, 91 de trànsit i 23 per resistència o desobediència a l’autoritat. El nombre total de denúncies l’estiu del 2021 va ser de 464.

Els inspectors de Via Pública han realitzat 137 inspeccions a locals, dintre del pla de seguretat d’estiu, que han derivat en 47 informes d’incidències, en procés de tramitació a l’Oficina de Sancions. En concret, han estat denunciats 43 locals per excedir el nombre de taules, cadires o para-sols autoritzats, 16 per incompliment d’horari de tancament a les nits i 4 per instal·lar terrasses sense llicència. S’han obert 7 expedients administratius de revocació de llicència de terrassa a bars que acumulaven moltes sancions.

ATENCIÓ! A partir d’aquesta setmana ja ha tornat l’atenció en horari de tarda al Punt de Salut Jove. Els dimecres ara amb horari ininterromput de 8.30 a 18.00 hores. Consultes: 678020803.

L’Ajuntament de L’Hospitalet impulsa l’elaboració del primer cens de persones en situació de sensellarisme al municipi que pernocten al carrer, que es durà a terme durant el darrer trimestre de 2022, i que s’emmarca dins de contracte programa 2022 – 2025, que impulsa diferents accions per promoure la lluita contra la pobresa i per a la inclusió social al municipi. Així, un cop fet el cens es podran dur a terme accions d’acompanyament i d’empoderament, i assignar-los un professional de referència de l’equip bàsic d’atenció social.

El Poliesportiu del Centre Marcel·lí Maneja compta des d’aquesta setmana amb una vitrina que mostra els trofeus assolits per Marcel·lí Maneja al llarg de la seva vida esportiva com a jugador de bàsquet i que ha donat la seva família. La seva memòria es va mantenir viva amb aquest homenatge i un partit amistós entre el Joventut i el Girona que van guanyar els gironins (89-93).

El punto TIC del Centro Municipal la Florida – Ana Díaz Rico ha llegado a las 2.000 personas usuarias. Se trata de un servicio gratuito dinamizado por jóvenes del barrio que acompaña a la comunidad y facilita herramientas para mejorar las competencias digitales y realizar trámites administrativos.

L’Hospitalet mostra, fins diumenge, la vitalitat de les seves galeries d’art durant el Barcelona Gallery Weekend. Hi participen 5 galeries del Districte Cultural: Ana Mas Projects, etHALL, Galeria Alegría, L21 Factory i NoguerasBlanchard.

Més de 7.600 infants han participat aquest estiu, del 27 de juny al 4 de setembre, a les Civiteques de L’Hospitalet: 5.485 a les dues civiteques fixes instal·lades a la plaça de la Llibertat i a la plaça dels Blocs de la Florida i més de 2.000 a la civiteca itinerant per 7 barris de la ciutat. Les civiteques han ajudat a canviar la dinàmica dels espais públics oferint un model d’oci més respectuós, i han evitat situacions d’incivisme.

L’Hospitalet reclama al Departament d’Educació una millor planificació de la Formació Professional. La Generalitat no publicarà fins el 21 de setembre l’assignació de places als estudiants que s’han quedat en llistes d’espera. David Quirós, regidor de Cultura, també ha demanat al Departament d’Educació que doni resposta a la demanda del mercat laboral de la ciutat en dos eixos tan estratègics com són el clúster biomèdic i el Districte Cultural.

Voluntaris de Protecció Civil de L’Hospitalet van retirar aquesta setmana un rusc de vespa asiàtica a l’IES Eduard Fontserè. Aquesta espècia suposa un greu impacte en la biodiversitat d’insectes natius.

L’Hospitalet celebra la Semana Europea de la Movilidad, del 16 al 22 de septiembre, promoviendo los desplazamientos saludables y sostenibles. Entre las actividades clave, se encuentra la celebración del Día Europeo sin Coches, la BaixCicletada y un ciclo sobre la crisis climática y la crisis del modelo energético en Cataluña. Consulta el programa en la página web del Ayuntamiento: www.l-h.cat.