Números anteriors

Número 20

Haldia
cometes

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) estrenarà nova seu corporativa a L’Hospitalet el 2024. El futur edifici, que comptarà amb prop de 700 professionals, es construirà en uns terrenys propietat de la Generalitat de Catalunya, al costat de l’Institut Català d’Oncologia (ICO), a l’entorn de l’Hospital Duran i Reynals.

Núria Marín: “La nova ubicació del SEM és un pas més en el procés d’enfortiment del Clúster Biomèdic, un projecte estratègic d’interès de país, que contribuirà a posicionar Catalunya, L’Hospitalet i el seu entorn metropolità com a referents en la recerca i la innovació en salut i medicina personalitzada a Europa”.

 

La Diada Nacional de Catalunya recupera la plena normalitat i el seu format tradicional a L’Hospitalet. L’ofrena de flors en què participen entitats, col·lectius ciutadans i partits polítics de la ciutat tindrà lloc, com és habitual, el proper diumenge, 11 de setembre, a partir de les 11.00 hores a la rambla de la Marina, davant l’escultura d’homenatge a Rafael Casanova.

L’alcaldessa, Núria Marín, va presidir el passat dimecres al Saló de Plens l’acte de reconeixement als 23 alumnes de L’Hospitalet que van treure una nota igual o superior al 9 en les proves d’accés universitari (PAU) que es van fer al juny. Els centres de la ciutat amb millors notes a les PAU han estat el Joan XXIII, de Bellvitge, amb 6 alumnes per sobre del 9, i el Col·legi Tecla Sala.

Arrenca el nou curs escolar 2022-23 amb 29.346 alumnes de 3 a 16 anys a L’Hospitalet. Un total de 19.649 alumnes ho han fet a segon cicle d’educació infantil i d’educació primària (3-12 anys) i 9.697 alumnes han començat les clases a l’ESO (12-16 anys). La principal novetat és l’entrada en funcionament del nou Institut Escola Maria Miret i del nou edifici de l’Escola Ernest Lluch.

Les escoles bressol inicien un nou curs. L’Hospitalet disposa de 16 escoles bressol públiques i subvencionades amb fons públics, que ofereixen 1.315 places, de les quals s’han ofert per a aquest curs 755 places per a infants nous. El 81% de les famílies amb plaça han matriculat els infants en la primera opció. Aquest curs s’ha registrat un increment (24%) del nombre de sol·licituds de plaça en les escoles bressol, arran de la gratuïtat de l’escolarització d’I2 (2-3 anys).

El Ayuntamiento ha iniciado la renovación y mejora de las marquesinas de autobuses de L’Hospitalet. Las tres primeras ya están operativas en la avenida de la Granvia con la carretera del Prat y con la rambla de la Marina y en la avenida de Can Serra con la carretera de Esplugues. Las nuevas marquesinas tienen tres o más asientos individuales, cierres de fondo y laterales para incrementar la comodidad del espacio, iluminación propia con tecnología LED por seguridad y confort, información gráfica del servicio de bus y puntos de conexión y carga para dispositivos móviles en las paradas de uso intensivo.

Aquesta setmana ha continuat l’acció integral de neteja a Pubilla Cases per preservar l’espai públic. A cada Net i Polit netegem a fons les voreres i la calçada, eliminem els grafits de les façanes dels immobles i del mobiliari urbà, revisem l’estat de les papereres, netegem les ubicacions dels contenidors i del clavegueram i retirem les herbes que creixen a terra.

El Ayuntamiento y Renfe trabajan para que la antigua fábrica Albert Germans acoja un centro de formación de Renfe. El proyecto, que se está acabando de diseñar, será referente en Catalunya, garantizará la conservación del patrimonio arquitectónico y contribuirá a dinamizar el barrio de Sant Josep. La zona verde de la parte posterior del edificio, de unos 1.700 metros cuadrados, se adecuará como espacio público abierto al barrio y a los vecinos.

El Bibliomercat de Santa Eulàlia arrela al barri. Des del maig fins al juliol, hi ha hagut un increment del 42% en el nombre de persones usuàries. Quant als documents prestats, s’ha doblat el nombre de préstecs des del maig; de mitjana, al juliol cada persona usuària s’ha emportat 2,9 documents (al maig, 1,7). L’equipament ofereix, com a novetat, un nou servei de préstec d’ordinadors portàtils.

La Guàrdia Urbana de L’Hospitalet incorpora 12 nous agents. S’incorporen a la plantilla després de superar el període de formació a l’Escola de Policia de Catalunya. Durant un any passaran per diferents destinacions del servei de la Guàrdia Urbana de la ciutat, per tal d’entrar en contacte amb el territori i les diverses tasques que desenvolupa el cos de la policia municipal.