Números anteriors

Número 18

Haldia
cometes

A l’inici del Ple municipal del passat dimecres va prendre possessió del càrrec de regidora de l’Ajuntament Concepción Almécija, en substitució de Jaume Graells, que va fer efectiva la seva renúncia al càrrec de regidor el 22 de juny. Concepción Almécija, veïna del barri de Can Serra, és tècnica sanitària i té experiència en els àmbits de l’educació i la dinamització comercial.

L’Ajuntament destinarà 1,4 milions d’euros a l’expropiació de les finques situades al carrer del General Prim, 30-34, al barri de Santa Eulàlia. En aquest espai de 1.000 m2 s’està fent un bosc urbà que és previst que estigui enllestit aquesta tardor. Aquesta zona formarà part d’una xarxa d’illes urbanes-bosc que s’estan desenvolupant per fer front a les onades de calor, amb actuacions previstes, entre altres indrets, a Bellvitge i Collblanc.

El Ple municipal aprova destinar 2,6 milions d’euros al cofinançament municipal de diferents actuacions per millorar i fer més sostenible la mobilitat urbana i que han estat subvencionades amb els Fons Next Generation. Els projectes tenen com a objectiu afavorir les condicions de mobilitat dels vianants; fomentar la intermodalitat, la utilització del transport públic i la bicicleta, i aprofitar els avenços tecnològics per millorar la mobilitat i reduir les emissions de gasos contaminants.

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquesta setmana els dos llogaters d’un pis al carrer Miquel Romeu de L’Hospitalet. Els fets van succeir quan es va declarar un incendi per una connexió fraudulenta a la llum i quan els agents van entrar van trobar una plantació de marihuana.

El ple del Consell de l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha donat llum verda a l’informe tècnic i jurídic relatiu a l’Avanç del Pla director urbanístic Biopol-Granvia de L’Hospitalet, que ha de regular i ordenar la implantació d’un nou pol d’activitat econòmica vinculada a la recerca i investigació biomèdica.

El sentit del vot dels grups polítics que tenen representació a l’Ajuntament ha estat el següent: vot favorable de PSC, ERC i En Comú Guanyem, amb el vot particular en contra del membre del Grup metropolità d’ERC Antoni Garcia; i abstenció de Cs i PP.

L’alcaldessa Núria Marín va rebre al Palauet de Can Buxeres els 20 nens i nenes sahrauís, d’entre 8 i 10 anys, procedents dels campaments de refugiats situats prop de Tindouf (Algèria), que passaran l’estiu amb famílies de la ciutat en una estada que ha organitzat l’associació L’Hospitalet amb el Sàhara. Visitaran el metge on se’ls hi farà un reconeixement complet i també passaran per la consulta oftalmològica per iniciar tractaments en cas de lesions o malalties visuals.

El passat 25 de juliol es van commemorar els 30 anys de l’inici dels Jocs Olímpics de Barcelona, en els quals L’Hospitalet va ser subseu de les competicions de beisbol a l’Estadi Municipal de la Feixa Llarga. La ciutat va aportar 8.000 voluntaris als Jocs. Aquesta va ser la llavor del col·lectiu Voluntaris de L’Hospitalet, que aquest any, doncs, també arriba al seu 30è aniversari. L’Hospitalet va ser la ciutat que, percentualment, pel que fa al nombre d’habitants, en va aportar més.

Els horaris d’estiu als CAPs Sanfeliu, Can Serra i Gornal serà de 8 a 15 hores, de dilluns a divendres fins el 2 de setembre. De 15 a 20 hores, els pacients de Can Serra i Sanfeliu s’atendran al CAP Just Oliveras, i els de Gornal, al d’Amadeu Torner. I a partir de les 20 hores s’atendrà al CUAP Pura Fernández i al 061.

 

De l’1 al 31 d’agost, com és habitual, les zones blaves i verdes d’aparcament de L’Hospitalet seran gratuïtes, coincidint amb la disminució de la mobilitat de vehicles i de l’activitat comercial a la ciutat durant aquest mes de l’estiu. A L’Hospitalet, funcionen àrees integrals de regulació de l’estacionament (AIRE) als barris de Can Serra i de Granvia  Sud, amb zones blaves, verdes i grogues; i als barris del Centre, la Florida, Collblanc i la Torrassa, amb zones blaves d’aparcament.