Números anteriors

Número 17

Haldia
cometes

Operatiu conjunt dijous al vespre de la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet amb Mossos i Policia Nacional a Av. Severo Ochoa, Av. Catalunya i Blocs Florida.  Es van fer 153 identificacions de persones, 2 detencions (una per recerca i detenció per furt i l’altra per falsedat documental), 10 denúncies a establiments per diverses infraccions i es van aixecar dos actes (una per portar una arma prohibida i la segona per tinença d’un objecte contundent).

RECORDA!! Els horaris de la línia Llobregat-Anoia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya patiran variacions fins el 4 de setembre per les obres de millora del túnel de l’estacio de l’Aavinguda del Carrilet. Els nous horaris es poden consultar a la web www.fgc.cat i als panells informatius de les estacions.

Nova acció de Net i polit fins al 29 de juliol a 9 carrers de les Planes. S’hi netegen a fons les voreres i la calçada i s’eliminen els grafits de les façanes dels immobles i del mobiliari urbà. L’acció s’acompanya també d’altres actuacions a l’espai públic, com la revisió de l’estat de les papereres, la neteja de les ubicacions dels contenidors i el clavegueram i la retirada de les herbes que creixen a terra.

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha editat el tríptic Bones pràctiques turístiques amb l’objectiu de convidar els visitats de la ciutat a conèixer la cultura, la gastronomia, les tradicions i el comerç de proximitat d’una manera respectuosa amb el medi ambient, utilitzant mitjans de transport sostenibles i fent un ús responsable dels allotjaments.

El passat dilluns es van lliurar els premis als establiments guanyadors de les rutes de tapes 2022 que s’han fet durant les festes de Primavera i les Festes Majors. A la Primavera de Tapes van participar-hi 35 establiments de tota la ciutat que van servir 18.000 tapes. Han rebut premi els restaurants El Racó de la Jaivel, a la Tapa més saborosa i la més popular; Segovia 1960, a la de millor qualitat gastronòmica, i La Paradeta, a la més creativa.

La plaça de la Font i el seu entorn es reurbanitzaran per fer més accessible el barri de Can Serra. La remodelació millorarà els usos d’aquest espai i els itineraris cap al mercat i el nou casal de gent gran. S’hi instal·larà un ascensor, s’hi construiran rampes i s’hi col·locarà nou mobiliari urbà, enllumenat i arbrat. El projecte urbanístic i de l’elevador té un pressupost d’1,49 milions d’euros.

L’Ajuntament renova la climatització de l’escola bressol La Casa de la Muntanya, al barri de Sanfeliu. També s’hi instal·laran nous tendals als patis i filtres solars a les finestres per controlar-hi el nivell d’assolellada. L’actuació servirà per garantir el benestar dels usuaris, estalviar energia i reduir les emissions de CO2.

L’Hospitalet vuelve a participar en el concurso ‘Mi rincón favorito’ que invita a la ciudadanía a subir fotografías de la ciudad en Instagram. El año pasado, L’Hospitalet fue el segundo municipio del Estado que más fotografías presentó: 590. Para participar, basta con tomar una instantánea y subirla a Instagram con los hashtags del certamen #mirinconfavorito y #mirinconfavoritoLH y etiquetar en la fotografía el perfil @lhturisme.

Un total de 2.700 jóvenes de L’Hospitalet nacidos el año 2004 pueden solicitar a partir del próximo lunes 25 de julio el Bono Cultural Joven. Se trata de una ayuda directa de 400 euros para quienes cumplen 18 años para adquirir y disfrutar de productos y actividades culturales. Más información: www.bonoculturajoven.gob.es