Números anteriors

Número 16

Haldia
cometes

La jutgessa del cas Consell Esportiu ha arxivat la causa contra l’alcaldessa Núria Marín. La jutgessa assenyala a l’auto que l’alcaldessa “va adoptar les mesures que va considerar necessàries per aclarir els fets”. “Sempre he tingut la tranquil·litat d‘haver fet bé les coses en cada moment i la justícia així ho reafirma”, ha dit l’alcaldessa.

El passat divendres, 8 de juliol, es va fer al Centre Cultural Bellvitge-Gornal el primer acte de reconeixement a la visibilitat LGTBI+ a L’Hospitalet, organitzat per LHOrgull. Ha distingit Tony Arroyo, Honorio Blasco, Paco Espejo, Joan Estrada, Joan Francesc Marco, Joaquín Lara López ‘la Sofi’ i Dones Lesbianes.

Aquesta setmana s’han fet treballs de millora al parc infantil de Can Cluset a Can Serra. Així de maca, com es veu a la foto, ha quedat la zona de jocs perquè la gaudeixin els nens i les nenes de la ciutat.

Uns 1.800 nens i nenes van participar el passat dimecres al parc de Can Buxeres en la festa de cloenda del curs dels esplais de la ciutat. Entre les activitats organitzades destaquen els tallers multidisciplinaris, amb contes, jocs d’aigua, de construcció i sensorials; l’espectacle interactiu Vivint del cuentu, i la festa de l’escuma.

Les civiteques ja funcionen a ple rendiment. Hi ha dues fixes a la plaça de la Llibertat i la plaça dels Blocs de la Florida de dilluns a diumenge, de 17 a 20.30 h, i una altra d’itinerant setmanal a l’avinguda de Carmen Amaya i la plaça de la Cultura (els dilluns alterns), la plaça de l’Ajuntament (els dimarts), la plaça dels Pirineus (els dimecres), la plaça de la Carpa (els dijous), la plaça del Vidre (els divendres), la plaça de Pius XII (els dissabtes) i els jardins de la Sénia (els diumenges).

Dos nous plans d’ocupació donen feina a 107 persones. Durant els pròxims mesos desenvoluparan diferents tasques en dependències municipals. Aquestes iniciatives ofereixen a les persones que hi participen un contracte laboral i el desenvolupament de tasques professionals amb l’objectiu que, en acabar, aconsegueixin una incorporació millor i més estable en el mercat de treball.

Esta semana se han llevado a cabo trabajos de mantenimiento en la zona verde de la rotonda de la plaza de Amalvígia en Bellvitge. Se ha actuado sobre la red de riego, las plantas y se han eliminado las malas hierbas.

La Guardia Urbana de L’Hospitalet ha puesto más de 900 multas en los primeros seis meses de este 2022 por las diferentes infracciones cometidas por usuarios de patinete eléctrico. Recuerda: ¡si te mueves con patinete, respeta las normas!

L’alcaldessa Núria Marín visita la Creu Roja local i pren contacte amb el programa ONA d’Aigües de Barcelona, en col·laboració amb Creu Roja i l’Ajuntament de L’Hospitalet. La iniciativa ha inserit 35 persones al mercat laboral i 39 persones han iniciat cursos de formació per millorar la seva ocupabilitat.

Davant l’onada de calor:

– A casa, controleu la temperatura.

– Eviteu el sol directe.

– Les hores de més calor, reduïu l’activitat física.

– Beveu força i vigileu l’alimentació.

– Tingueu cura de la gent gran.

En cas d’emergència truqueu al 112. El servei del 061 Salut Respon s’ha reforçat per donar resposta a la situació de contingència actual.

El nou Auditori Barradas va prenent forma. Ja s’han instal·lat les 226 butaques de la sala. S’ha creat un passadís central per ampliar la distància entre seients i aconseguir un major confort i millorar la visibilitat dels espectadors.

Recepció oficial al Club Gimnàstica Artística de L’Hospitalet a la Sala de Plens de l’Ajuntament amb motiu del seu ascens a la màxima categoria espanyola: la 1a divisió de la Lliga Iberdrola. L’alcaldessa ha felicitat tot l’equip per l’èxit esportiu assolit i li ha desitjat sort al campionat d’Espanya que comença el dia 20 de juliol a Pamplona.