Números anteriors

Número 15

Haldia
cometes

L’Ajuntament ha iniciat una campanya, en el marc de l’Aliança per la convivència, per ordenar la recollida de mobles i estris vells i per promoure el bon ús dels contenidors d’escombraries. L’objectiu és sensibilitzar la ciutadania que mantenir la ciutat neta és cosa de tots i totes i que s’ha d’acabar amb el problema de l’acumulació de trastos vells al carrer.

Què cal saber sobre el correcte ús del servei gratuït de recollida de mobles? Cal sol·licitar la recollida a la porta de casa via internet (www.seuelectronica.l-h.cat/tramits), al telèfon 900 28 29 30 o a través de l’app L’H Ben Fet. Es pot llençar mobiliari de casa, estris vells i electrodomèstics. Servei de dilluns a dissabte, de 7 a 20 h.

Sabies que… Al llarg del curs 2021-2022, en el marc del programa “Ser cívic és guai”, els agents cívics han impartit 60 tallers de civisme a 1.500 alumnes, de 2n a 6è de primària de 12 escoles i de 1r d’ESO d’un institut de la ciutat.

Què cal saber sobre el bon ús dels contenidors d’escombraries? No es poden llençar olis, cables, piles, etc. No es poden deixar els mobles vells al costat dels contenidors. Les caixes de cartró s’han de plegar i dipositar dins el contenidor de paper i cal separar els residus a casa i dipositar-los als contenidors corresponents.

La Guàrdia Urbana de L’Hospitalet atén 436 requeriments ciutadans en les tres primeres setmanes del pla especial UNTOS de seguretat d’estiu. La majoria de les incidències es concentren en horari de vespre i nit i, fins ara, han experimentat una reducció d’entre el 25 i el 35 per cent respecte a l’any passat.

La Guàrdia Urbana ha realitzat 63 inspeccions a locals que han derivat en 29 informes d’incidències. En concret, s’han denunciat 27 locals amb terrasses: 19 per excedir el nombre de taules, cadires o para-sols autoritzats, 6 per incompliment d’horari de tancament a les nits i 2 per instal·lar terrasses sense llicència.

Durant les tres primeres setmanes del pla de seguretat d’estiu, s’han fet 277 controls a les zones d’actuació, que han permès identificar 70 persones i imposar 35 multes per infraccions a l’ordenança del civisme i 4 de trànsit. També han estat detingudes 5 persones per recerca i captura pendent, amenaces greus, violència domèstica i drogues.

La brigada municipal ha pintat aquesta setmana la façana del pati de l’Escola Pau Vila, a les Planes. També es pinten algunes parets interiors de passadissos i es fan reparacions del paviment i de la junta de dilatació del pati, entre d’altres.

Torna l’activitat Taitxí al parc. Totes les sessions són gratuïtes i tindran lloc a Bellvitge, del 12 al 15 de juliol; a l’Alhambra, del 19 al 22 de juliol, i a les Planes, del 26 al 29 de juliol. Horaris: els dimecres i divendres, de 9.30 a 11 h, i els dimarts i dijous, de 19.30 a 21 h. No cal inscripció prèvia.

Net i polit fins al 15 de juliol a sis espais de Santa Eulàlia i Granvia Sud. Afecta els carrers de Jansana, de la Independència i de la Igualtat, la plaça de l’UNICEF i dos trams de voreres de l’avinguda de la Granvia. Es netejaran a fons les voreres i la calçada; s’eliminaran els grafits de les façanes dels immobles i del mobiliari urbà, i s’actuarà en contenidors, clavegueram i papereres.

A L’Hospitalet s’intensifica la desinsectació i control de plagues per garantir un espai públic lliure d’insectes. Es tracten amb pintura insecticida els 4.000 pous de clavegueram de la ciutat.

Totes les biblioteques de la ciutat obren aquest estiu. Consulta al web de l’Ajuntament (www.l-h.cat) els horaris de la Biblioteca Central Tecla Sala, Can Sumarro, Bellvitge, La Florida, Bibliomercat de Santa Eulàlia, Josep Janés, La Bòbila i Plaça d’Europa.