Números anteriors

Número 13

Haldia
cometes

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya · Barcelona Tech (UPC), Daniel Crespo, han signat un acord de col·laboració en l’àmbit del big data i la intel·ligència artificial, amb el propòsit de millorar els processos de formació dels professionals i que els processos de recerca i d’explotació avançada de les dades repercuteixin en les polítiques públiques i la millora de la qualitat de vida de la ciutadania.

Comença una nova edició de Summer Experience, el cicle d’activitats culturals estiuenques pensat perquè arribi a tots els carrers i les places de la ciutat. Del 25 de juny al 22 de juliol, els sis districtes de L’Hospitalet desplegaran més de 70 actuacions relacionades amb les arts escèniques, la música en directe, la ciència al carrer… Enguany, entre l’oferta cultural, destaca la incorporació de la 18a edició de Per Amor a L’Hart.

Vine a gaudir de la Festa Major de Sanfeliu! Fins al 26 de juny! Amb propostes per a tothom: balls, concerts, cinema a la fresca, esport, havaneres, jocs, botifarrada solidària… No et quedis a casa i gaudeix de la festa! Consulta el programa al web de l’Ajuntament www.l-h.cat.

Aquesta setmana s’han lliurat els premis del concurs L’Hospitalet Joves Emprenedors i Emprenedores al Centre Cultural Bellvitge-Gornal. L’edició d’aquest any, la 18a, ha comptat amb la participació d’alumnes de 6 centres de formació professional de la ciutat, de grau superior i mitjà:  Dolmen, Joan XXIII i els instituts Eduard Fontserè, Pedraforca, Provençana i Llobregat. Consulteu els premiats a: www.l-h.cat

 

L’Ajuntament ha iniciat, en el marc de les accions de l’Aliança per la convivència, una campanya per combatre els sorolls que alteren la convivència veïnal en especial ara que arriba l’estiu i augmenten les activitats a la via pública. Durant l’any 2021 es van realitzar un total de 807 denúncies per l’incompliment d’una normativa que comporta sancions de 150 a 1.500 euros als infractors.

Fins al proper 29 de juny està obert el termini per a la preinscripció als centres de formació d’adults. Igual que en la resta de processos de preinscripció per al curs 2022-2023, les persones interessades hauran de fer aquest tràmit a través del web del Departament d’Educació. D’altra banda, en l’apartat d’Educació del web municipal (www.l-h.cat) es poden consultar uns vídeos en els quals els centres d’adults de la ciutat donen a conèixer la seva oferta.

 

L’Hospitalet se suma als actes commemoratius del Dia Internacional de l’Orgull de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI+), amb un programa d’actes que s’estan duent a terme durant el mes de juny i que culminarà el 28 de juny, amb la celebració del Pride L’H, una gran festa de l’Orgull al parc de la Marquesa a partir de les 17 h.

El Ple municipal ha aprovat per unanimitat de forma inicial la modificació puntual del Pla general metropolità al carrer d’Albiol, entre el carrer de Mistral i l’avinguda del Torrent Gornal, per a la requalificació d’aquests terrenys com a equipaments comunitaris. En aquest espai l’Ajuntament preveu construir la nova escola bressol municipal de Collblanc, amb l’objectiu d’ampliar l’oferta municipal de 0 a 3 anys a la ciutat.

 

El regidor d’Equitat i Drets Socials de l’Ajuntament, Jesús Husillos, es va reunir amb les famílies que van assistir al darrer Ple municipal per tranquil·litzar-les i explicar que, si bé el Centre Infantil Naranjos tanca aquest mes de juliol, les 25 places del centre es reubicaran en un altre centre obert del mateix districte. El regidor va citar les famílies a tenir una reunió la setmana propera en la qual poder tractar la situació amb més detall.

L’H tindrà un nou punt de la Xarxa Pública de Serveis d’Atenció Integral LGBTI+ de Catalunya, que compta amb 111 punts a tot el territori. Es tracta d’un servei de proximitat que assessora i atén persones que pateixen o estan en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat o expressió de gènere amb l’objectiu de prevenir violències LGBTI.

El Ple ha aprovat la modificació de crèdit per la qual s’incrementa aquest any en 332.000 euros la partida que l’Àrea de Joventut destina al lleure infantil i juvenil, amb l’objectiu de garantir l’accés a aquestes activitats i fomentar la igualtat d’oportunitats. Amb aquest import se subvenciona l’activitat diària i d’estiu de 12 entitats de lleure de la ciutat.

En finalitzar el Ple municipal d’aquest mes de juny, s’ha fet efectiva la renúncia del regidor Jaume Graells al seu càrrec en l’Ajuntament de L’Hospitalet. Graells serà substituït per Concepción Almécija, per ser qui segueix en l’ordre de la llista electoral de la candidatura presentada a les eleccions locals del 26 de maig de 2019 pel PSC-CP.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha expressat el seu condol en nom de tota la ciutat a la família del veí que va perdre la vida la nit de Sant Joan a l’incendi que es va produir al seu pis del carrer Montseny. Els serveis municipals, d’emergències i cossos de seguretat van actuar amb celeritat per atendre als afectats.