Números anteriors

Número 11

Haldia
cometes

Alumnes de primer de Batxillerat de l’Institut Bellvitge han recollit la vida de les àvies de cinc d’ells en una pel·lícula documental, titulada “Re(cor)ds d’infantesa: un passat present”, que han estrenat aquesta setmana a CC Bellvitge Gornal en presència de l’alcaldessa Núria Marín. Felicitats per la iniciativa!

La Generalitat ha obert, fins al proper 17 de juny, el termini per sol·licitar el Bo Lloguer Jove 2022, un ajut de 250 euros mensuals durant dos anys a joves de 18 a 35 anys per al pagament del lloguer d’un habitatge o una habitació.

Vine a gaudir de la Festa Major de Can Serra! Fins al 12 de juny! Teatre, ball, música, comerç al carrer, sardanes, gegants, correfoc, esports… No et quedis a casa i gaudeix de la festa, del veïnat, del barri! Consulta el programa al web de l’Ajuntament www.l-h.cat.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha iniciat els treballs previs de les obres de millora del túnel de sortida de Barcelona de la línia Llobregat-Anoia a ambdós extrems de l’estació L’Hospitalet-Av. Carrilet. Les obres afectaran un tram d’uns 400 metres de l’avinguda del Carrilet fins a mitjans de setembre.

L’Ajuntament intensifica les accions contra les terrasses sense llicència i les que acumulen més infraccions per incompliment de les condicions d’ús i molèsties al veïnat, en el marc de les actuacions de l’Aliança per la convivència. L’any 2021 es van tramitar 142 expedients sancionadors.

El Plan integral les Planes-Blocs Florida vuelve a programar este verano un amplio abanico de actividades para los vecinos y las vecinas de todas las edades, impulsadas por la Oficina del Plan con la colaboración de diferentes entidades del barrio. Información: www.l-h.cat. Contacto: 934029689 y plablocsflorida@l-h.cat.

Fins al 12 de juny, coincidint amb les festes majors de Can Serra i de Collblanc-la Torrassa, vine a gaudir de la Ruta de Tapes. Tapa i consumició: 3,50 euros. Assaboreix la rica gastronomia de L’Hospitalet! Pren nota de totes les propostes, participa en el concurs de la tapa més popular i guanya premis.

El escritor y periodista barcelonés Alberto Valle es el ganador de la 16ª edición del Premio de Novela Negra L’H Confidencial con la obra Todos habían dejado de bailar. El libro describe lo que se conoció como el “crimen de los existencialistas”, el asesinato de un empresario en la calle Aragó de Barcelona.

Més d’un miler d’infants han participat al parc de Can Buxeres en la Festa del Civisme, acte de cloenda dels tallers “Ser cívic és guai”, que s’emmarca dins les accions de l’Aliança per la convivència. El curs 2021-2022 han assistit als 60 tallers de civisme impartits pels agents cívics 1.500 alumnes, de 2n a 6è de primària, de 12 escoles de la ciutat.

Vine a gaudir de la Festa Major de Collblanc-la Torrassa! Fins al 12 de juny! Teatre, ball, música, comerç al carrer, sardanes, gegants, correfoc, esports… No et quedis a casa i gaudeix de la festa, del veïnat, del barri! Consulta el programa al web de l’Ajuntament www.l-h.cat.

Esta semana se ha remozado y pintado la zona infantil de la plaza de Lluís Companys. El Ayuntamiento invierte este año 497.000 euros en el mantenimiento y mejora de las 140 áreas de juego infantil de L’Hospitalet. El incremento respecto al presupuesto del 2021 es de 257.000 euros.

Net i Polit a la via d’Enllaç, al barri de Sanfeliu. S’han netejat a fons les voreres i la calçada; s’han eliminat els grafits de les façanes dels immobles i del mobiliari urbà, i s’ha actuat en contenidors, clavegueram i papereres.