Números anteriors

Número 10

Haldia
cometes

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha anunciat que el municipi té preparada la primera Carta de Drets de la Gent Gran, amb l’objectiu d’”acabar amb les barreres que aïllen la gent gran i garantir els seus drets”. Marín ha fet aquest anunci en el marc de “Diàlegs per a la reconstrucció social”.

La primera Carta de Drets de la Gent Gran de L’Hospitalet és una declaració orientada a garantir, entre d’altres, drets com la inclusió digital, l’habitatge, els recursos residencials o gaudir d’un espai públic segur. S’obrirà un procés participatiu perquè la gent gran pugui dir la seva i es portarà al Ple municipal per a la seva aprovació.

S’intensifica la campanya de desinsectació i control de plagues a l’espai públic. Fins al 15 de juliol, es tracten amb pintura insecticida els 1.000 pous de registre de clavegueram. El Servei de Salut Ambiental atén totes les sol·licituds de la ciutadania que hi arriben.

El Consell de Nois i Noies va presentar el passat dilluns a l‘alcaldessa, Núria Marín, els resultats dels encàrrecs fets el passat mes d’octubre en el Ple de constitució. L’alcaldessa va felicitar els consellers i les conselleres per la bona feina que han fet durant tot el curs i els ha animat a continuar treballant i a proposar accions per millorar la ciutat. 

L’alcaldessa Núria Marín va entregar el premi eWoman Igualtat, que organitza El Periódico, a l’hospitalenca Rosa Arias, fundadora i CEO de Science for Change. L’alcaldessa va dir al discurs d’inauguració de l’acte que visibilitzar el talent femení és una acció clau per avançar en la plena igualtat de la dona en l’àmbit laboral”.

¡La ruta de tapas llega a Santa Eulàlia! Tienes 14 propuestas para saborear durante la Fiesta Mayor del barrio. ¡Disfruta de la gastronomía de L’Hospitalet! Tapa + consumición: 3,50 euros.

Aquest estiu fes esport a L’Hospitalet. Els poliesportius t’ofereixen instal·lacions i un munt d’activitats per mantenir-te en forma. Informa-te’n als poliesportius o al web www.poliesportius.l-h.cat.

La Guàrdia Urbana i diferents àrees municipals, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional, tornen a posar en marxa aquest estiu el pla d’actuació integral UNTOS. Les actuacions se centren en la lluita contra l’incivisme i la inseguretat en quatre espais de L’Hospitalet que mereixen una atenció especial: els Blocs de la Florida, l’avinguda de Severo Ochoa, la plaça d’Eivissa i la plaça de la Llibertat.

Vine a gaudir de la Festa Major de Santa Eulàlia! Fins al 5 de juny! Teatre, ball, música, comerç al carrer, sardanes, gegants, correfoc, esports… No et quedis a casa i gaudeix de la festa, del veïnat, del barri! Consulta el programa al web de l’Ajuntament: www.l-h.cat.

L’Hospitalet s’adhereix al Pacte Estatal contra la Pobresa Infantil. La iniciativa vol garantir una educació inclusiva i de qualitat, potenciar el talent i posar fi a la bretxa digital i generar entorns saludables, positius i segurs per a la infància i la joventut.

Net i Polit a sis espais del Centre, Sant Josep i Sanfeliu. S’han netejat a fons les voreres i la calçada; s’han eliminat els grafits de les façanes dels immobles i del mobiliari urbà, i s’ha actuat en contenidors, clavegueram i papereres.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, s’ha reunit amb l’alcaldessa, Núria Marín, i han compartit punts de vista sobre els principals projectes culturals que s’estan duent a terme a L’Hospitalet i han manifestat la voluntat de treballar plegats i reforçar la coordinació i la col·laboració institucional en aquest àmbit. Garriga i Marín han visitat dos espais de creació: Lapinza i Trànsit Projectes, que s’ubiquen al Districte Cultural L’H.