Números anteriors

Número 9

Haldia
cometes

La plaça Espanyola es posa maca. El 15 de juny comencen les obres per ampliar la zona de jocs infantils, plantar un nou arbrat i facilitar la mobilitat dels vianants. El projecte, amb un pressupost de 645.673€, incorpora les propostes veïnals i d’entitats recollides en el procés de participació ciutadana.

L’Ajuntament destina 360.000 euros a projectes que milloren l’accessibilitat de la ciutat com ara la instal·lació d’un ascensor al carrer de la Riera de Canyet, al barri de Sanfeliu; l’actualització de les escales mecàniques de l’avinguda del Metro, a Santa Eulàlia, la rehabilitació del Pont d’en Jordà i l’adequació de l’accés a l’Escola Charlie Rivel.

José Antonio Alcaide, del PSC, tomó posesión del cargo de concejal del Ayuntamiento de L’Hospitalet en el Pleno del pasado miércoles. Alcaide, vecino del barrio del Centre, miembro de la UGT y empleado de Renfe desde 1981, sustituye a Cristian Alcázar que renunció a su cargo el pasado 27 de abril.

Raluca Moldovan es va convertir en l’usuari/a número 1.000 del punt TIC Florida-Les Planes impulsat per la regidoria d’Educació i el pla integral Les Planes – Blocs Florida gestionat per AEMA i finançat per AMB. El projecte L’Hospitalet 6.0 treballa per millorar les competències digitals de les famílies i del veinat.

L’Ajuntament de L’Hospitalet, en aliança amb la Fundació Mobile World Capital, llancen una convocatòria internacional per cercar solucions TIC que millorin la qualitat de vida de les persones majors de 75 anys que viuen soles i en situació de dependència. Se seleccionaran fins a 10 propostes per desenvolupar projectes pilot.

Salut aposta per l’Hospital General de L’Hospitalet com a centre hospitalari de referència per als ciutadans dels barris del nord de la ciutat que deixaran de desplaçar-se al Moisés Broggi. Al juliol finalitzen les obres de 2 quiròfans i 12 llits de reanimació i s’incrementen en 32 els llits d’hospitalització.

 

Hasta el 16 de octubre se puede visitar en el Museu de L’Hospitalet la exposición “Rotspanier. Españoles rojos. Trabajadores forzados durante la Segunda Guerra Mundial. Víctimas olvidadas del nazismo”. Después de recorrer Francia y Alemania, L’Hospitalet se convierte en la primera ciudad española que acoge esta exposición.

El Ple municipal va aprovar el passat dimecres per unanimitat de forma inicial la modificació puntual del Pla general metropolità (PGM) a la confluència de les avingudes de Josep Tarradellas i Joan i d’Isabel la Catòlica per a la construcció del nou Centre d’Urgències i Atenció Primària (CUAP) de Sant Josep.

S’ha constituit aquesta setmana la Taula Sectorial de la Joventut. L’objectiu és esdevenir un instrument plural de participació per treballar per a tots els interessos del jovent de la ciutat. La presidenta de la taula és Lidia González, membre del Consell de Ciutat, en representació de l’entitat Ítaca.

Prop de 2.800 alumnes han participat aquest curs en el Programa d’auxiliars de conversa d’anglès. Aquesta iniciativa, subvencionada íntegrament per l’Ajuntament, reforça les habilitats orals de l’alumnat en llengua anglesa amb auxiliars de conversa nadius dins l’horari lectiu.

 

Programa Millenials de L’H 6.0. Ha començat el curs de Disseny i Creació de Videojocs amb Unity a Torre Barrina. Aquesta formació, amb l’EOI, ha estat dissenyada a partir de les necessitats de les empreses del sector. En l’edició anterior, un 59% dels joves que hi van participar van aconseguir una feina relacionada amb la formació.

Les veus dels infants han omplert aquesta setmana el Teatre Joventut amb les cantates de La Clika, una iniciativa de la Casa de la Música de L’Hospitalet, amb el suport de l’Ajuntament, que apropa la música a les escoles amb cançons que fomenten valors.

Protecció Civil de L’Hospitalet ha repartit mascaretes i gel hidroalcohòlic als diferents casals de la gent gran de la ciutat. L’ús de la mascareta es continua recomanant a espais interiors amb aglomeracions.

L’Hospitalet tindrà una nova app de serveis que permetrà que la ciutadania accedeixi a través d’un únic punt d’accés a la totalitat dels serveis digitals oferts pel consistori. L’Ajuntament rep un milió d’euros dels fons europeus per impulsar projectes de transformació digital i modernització de l’administració.

La Guàrdia Urbana de L’Hospitalet conjuntament amb l’equip d’Agents Cívics de la ciutat han participat en la Jornada de Cloenda del Curs Escolar d’aquells centres que tenen una especial conscienciació sobre la sostenibilitat.