Números anteriors

Número 8

Haldia
cometes

Èxit de la festa del Dia Internacional de les Famílies celebrada el passat diumenge al parc de les Planes. Més de 2.500 persones van poder gaudir de les activitats programades tot aprenent valors com el civisme, la solidaritat i la sostenibilitat.

Més de 3.500 persones van participar el passat dissabte a la Cursa Nocturna. A la prova de 10 quilòmetres, els guanyadors van ser Jorge Cano i Txell Jarque. A la de 5 quilòmetres van guanyar Eloi Cabezas i Zoya Noumov. La causa solidària d’aquest any ha aconseguit recaptar 4.008 euros que estaran destinats a la creació d’espais de benestar per als professionals de l’Hospital de Bellvitge.

L’Ajuntament de L’Hospitalet i la Diputació de Barcelona posen en marxa un nou pla d’ocupació que oferirà un contracte de 6 mesos, de jornada completa, a 26 tècnics superiors que reforçaran els serveis de l’Ajuntament a partir del juliol. Les persones interessades poden inscriure-s’hi fins al 23 de maig mitjançant inscripció telemàtica a la Seu Electrònica de l’Ajuntament.

L’Hospitalet es va sumar el passat dimarts a la commemoració del Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia. L’alcaldessa, Núria Marín, la regidora d’Igualtat, Laura García Manota, portaveus dels grups municipals i entitats de la ciutat van assistir a la concentració i la lectura del manifest a la plaça de l’Ajuntament.

El Palauet de Can Buxeres va acollir dimarts l’acte d’agraïment als responsables sanitaris de L’Hospitalet per la gran feina feta des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19. L’alcaldessa Núria Marín, i el regidor d’Equitat  i Drets Socials, Jesús Husillos, han volgut agrair personalment als responsables sanitaris i als seus equips el gran esforç i la dedicació duts a terme en els darrers dos anys.

Sant Josep obre el calendari de rutes de tapes als barris de la ciutat que aquest any recuperen els seus formats habituals després de la pandèmia. Del 19 al 22 de maig, coincidint amb la Festa Major del barri, es farà la ruta de tapes de Sant Josep, amb propostes de 10 establiments que es podran gaudir per 3,50 euros la tapa i una consumició.

Les festes majors dels barris de L’Hospitalet tindran aquest any 2022 uns cartells amb una imatge trencadora i colorista, amb un disseny realitzat a partir de dibuixos fets per persones amb discapacitat intel·lectual de l’associació ALPI. El primer dels barris a lluir cartell serà el de Sant Josep, que celebra la seva Festa Major del 19 al 22 de maig. Al juny el seguiran Santa Eulàlia, Can Serra, Collblanc – la Torrassa, Pubilla Cases, el Centre i Sanfeliu; el Gornal i la Florida, al juliol, i Bellvitge i Ciutat Comtal, al setembre.

Net i Polit a 5 espais de Bellvitge i Gornal. S’han netejat a fons les voreres i la calçada; s’han eliminat els grafits de façanes i del mobiliari urbà, i s’ha actuat en contenidors, clavegueram i papereres.

Així d’acolorits i lluents han quedat els jocs infantils de la plaça de les Palmeres, a Santa Eulàlia, després de les tasques de renovació que s’han fet. L’Ajuntament posa al dia les zones d’esbarjo per mantenir-les en bon estat.

Dintre de les accions de l’Aliança per la Convivència s’ha portat a terme, de dilluns a dijous, la campanya de control de patinets elèctrics al barri de Santa Eulàlia. En el decurs d’aquests quatre dies s’han denunciat un total de 60 infraccions. Si et mous en patinet o bicicleta, respecta les normes!

L’alcaldessa Nuria Marín demana a la consellera de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Violant Cervera, la creació de places de residència pública a L’Hospitalet. La ciutat té una ràtio de places públiques i concertades de 14 places per cada 1.000 persones de més de 65 anys, mentre que la mitjana catalana és de 44 places. La consellera s’ha compromès a treballar plegats per resoldre aquest tema.