Números anteriors

Número 7

Haldia
cometes

¡Participa en el Día Internacional de las Familias! El domingo 15 de mayo, ven al parque de les Planes a disfrutar, de 11 a 14 horas, de numerosas actividades lúdicas, recreativas y deportivas, música en directo y muchas otras sorpresas. ¡Resérvate el día! ¡Te esperamos!

Tot a punt per a la 12a Cursa Nocturna de L’Hospitalet. Demà, 14 de maig, a partir de les 20.30 hores, a l’entorn de la plaça d’Europa i del Districte Econòmic. La causa solidària d’aquest any està destinada a la creació d’espais de benestar per als professionals de l’Hospital de Bellvitge.

El web de l’Ajuntament de L’Hospitalet ha obtingut el Segell Infoparticip@ a la qualitat i la transparència de la comunicació pública per novè any consecutiu i ho ha fet amb una puntuació del 96,15 %, és a dir, complint 50 dels 52 indicadors avaluats aquesta edició 2021-2022.

L’Hospitalet se suma a les reivindicacions del Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia del 17 de maig per recordar que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d’injustícia i de violència envers les persones per la seva identitat o expressió de gènere, per les seves diferències en el desenvolupament sexual o per la seva orientació sexual i afectiva.

El regidor d’Educació, David Quirós, va participar el passat dimecres en la reunió amb les famílies i el professorat de l‘Acadèmia Cultura en la qual se’ls va comunicar que cessa com a centre concertat de cara al proper curs i que el Departament d’Educació integra l’escola del barri de la Torrassa a la xarxa pública. Amb la integració a la titularitat pública, Educació mantindrà el professorat amb contracte fix del centre i també la cohesió del seu alumnat, que s’escolaritzarà en la seva majoria en els moduls que actualment ocupa l’Escola Ernest Lluch, que es traslladarà al nou edifici.

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana desmantellen en una operació conjunta un punt de venda i consum de cocaïna adulterada. Es detenen quatre traficants per vendre ‘basuco’, una droga de baix cost molt addictiva i amb un efecte poc durador, però extremadament virulent. Els Mossos també van detenir aquesta setmana un home com a presumpte autor de la mort violenta d’un altre home al carrer de Leonardo da Vinci.

L’Oficina Jove posa en marxa aquest mes una programació d’activitats destinades a sensibilitzar la població jove sobre els usos constructius dels mòbils, ordinadors, xarxes i jocs en línia. D’aquesta manera es volen evitar problemes associats a l’ús vinculat a l’assetjament, el consumisme, l’aïllament o la disminució de les relacions directes.

Encargado un estudio para determinar las causas que provocaron la caída, el pasado viernes 6 de mayo por la noche, del emblemático pino de la plaza del Ayuntamiento. No hubo que lamentar daños.

Reunió de la Comissió de Seguiment del Pacte de ciutat. Durant la trobada, s’ha presentat l’informe corresponent al tercer retiment de comptes. El 100% de les accions s’han iniciat. De les 224 accions previstes, 183 estan en fase de desenvolupament (82% del total), 5 accions estan en fase d’estudi (2%) i 36 accions ja estan finalitzades.

Demà, 14 de maig, torna la Nit dels Museus i una nova oportunitat de visitar museus i exposicions en horari nocturn. A partir de les sis de la tarda i fins a la una de la matinada, es podrà gaudir de propostes culturals i lúdiques per a tots els públics al Museu de L’Hospitalet i al Centre d’Art Tecla Sala.

Obres a l’Auditori Barradas. S’inicien els treballs per substituir i redistribuir les butaques de la sala, renovar el paviment, actualitzar el sistema d’evacuació i millorar la recepció auditiva i l’espai per a les persones amb diversitat funcional. El projecte té un pressupost de 116.160 euros i un termini d’execució de dos mesos i mig.

L’Hospitalet dissenyarà l’espai públic amb perspectiva de gènere. S’ha fet un estudi amb l’objectiu de fer la ciutat més inclusiva, sostenible i vital, tenint en compte les necessitats de les dones i del col·lectiu LGTBIQ+. L’ha presentat aquesta setmana la regidora d’Igualtat i LGTBI, Laura Garcia.

Els mercats de L’Hospitalet se sumen demà a la campanya “Posa’t la Gorra!”. Es podrà adquirir la gorra de l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) als vuit mercats municipals de la ciutat que participen en la campanya solidària.

S’ha portat a terme, de dilluns a dijous, la campanya de control de ciclistes i patinets elèctrics impulsada pel Servei Català del Trànsit. En el decurs d’aquests quatre dies s’han denunciat un total de 80 infraccions. Si et mous en patinet o bicicleta, respecta les normes!

Éxito de asistencia esta semana en los Salones Exposólidos, Polusólidos y Expofluidos que se han celebrado en La Farga de L’Hospitalet. Y éxito también de la Feria audiovisual ISE 2022 que ha reunido a más de 50.000 visitantes en Fira de Barcelona Gran Via.