Números anteriors

Número 6

Haldia
cometes

La Guàrdia Urbana de L’Hospitalet posa en marxa la nova Unitat Especial d’Intervenció. Està formada per 15 agents —2 són dones— i 2 comandaments i actuarà, en el marc de l’Aliança per la Convivència, amb l’objectiu de millorar la seguretat de la ciutat i donar una resposta immediata a aquelles situacions que ho requereixin, com ara els botellons, els sorolls nocturns o el control a les zones d’oci.

¡Participa en el Día Internacional de las Familias! El domingo 15 de mayo, ven al parque de les Planes a disfrutar, de 11 a 14 horas, de numerosas actividades lúdicas, recreativas, deportivas, música en directo y muchas otras sorpresas. ¡Resérvate el día! ¡Te esperamos!

Tot a punt per a la 12a Cursa Nocturna de L’Hospitalet. El dissabte 14 de maig, a partir de les 20.30 hores, a l’entorn de la plaça d’Europa i del Districte Econòmic. La causa solidària d’aquest any està destinada a la creació d’espais de benestar per als professionals de l’Hospital de Bellvitge.

Uns 1.000 alumnes de 3r d’ESO de centres de secundària de la ciutat van reflexionar dimarts al Teatre Joventut sobre les violències sexuals en l’oci nocturn, el consum d’alcohol i drogues i els límits i el consentiment, amb l’obra La festa, una peça teatral inèdita de la companyia Plàudite Teatre i creada per a la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet.

Més de 750 persones han participat a la Milla Urbana de Santa Eulàlia en una edició, la número 30, que ha tornat a entrellaçar esport social, suport veïnal i solidaritat. Un any més la iniciativa de l’AESE, que col·labora amb el Banc d’Aliments de Creu Roja i amb el programa de càncer infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu, ha estat un èxit. Douae Ouboukir i Miquel Domènech van guanyar la prova femenina i masculina, respectivament.

Net i Polit a 7 carrers de Pubilla Cases. S’han netejat a fons les voreres i la calçada; s’han eliminat els grafits de façanes i del mobiliari urbà, i s’ha actuat en contenidors, clavegueram i papereres.

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha obtingut la 3a posició en la 7a edició dels Reconeixements Administració Oberta  en la categoria de municipis de més de 50.000 habitants. Es tracta del reconeixement com a ens capdavanters en transformació digital que atorga anualment l’Administració Oberta de Catalunya (AOC).

S’obre la preinscripció, fins al 17 de maig, a les escoles bressol i a les llars d’infants per al curs 2022-2023.  L’Hospitalet disposa de 16 escoles bressol, entre públiques i subvencionades amb fons públics, que ofereixen unes 1.315 places per a infants de 0 a 3 anys. La Xarxa d’Escoles Bressol Municipals la integren La Casa de les Flors, La Casa dels Contes, La Casa dels Arbres, La Casa del Molí, La Casa de la Muntanya i La Casa del Parc. Aquests centres atenen un total de 616 infants de 0 a 3 anys. Informació: www.l-h.cat/educacio.

El Ayuntamiento promueve el servicio gratuito de recogida de muebles, electrodomésticos y trastos viejos. Solicita la recogida en la puerta de tu casa en el día que más te convenga en el teléfono 900 28 29 30. Servicio de lunes a sábado de 7 a 20 horas. ¡Si no lo quieres en casa, no lo abandones en las aceras! El incumplimiento de la normativa comporta sanciones de hasta 750 euros.

La campanya “Distraccions al volant”, promoguda pel Servei Català de Trànsit, finalitza amb un total de 43 denúncies efectuades per la Guàrdia Urbana. Destaquen les infraccions per distraccions derivades de la utilització de telèfons mòbils i per no respectar la fase vermella del semàfor.

Les cuines del Cirque du Soleil s’obren als estudiants de la Casa d’Oficis d’hostaleria. Un grup de 24 estudiants va rebre una classe magistral de mans dels professionals que gestionen l’alimentació diària de 160 persones, de 17 nacionalitats diferents, entre artistes, personal tècnic i familiars.

 

Propera implantació en el darrer trimestre del 2022 de la Zona AIRE d’estacionament gratuït per als residents empadronats als barris de:

  • Pubilla Cases: 1.068 places
  • Santa Eulàlia est: 889
  • Sanfeliu: 459
  • La Torrassa: 389
  • Collblanc: 250