Números anteriors

Número 5

Haldia
cometes

Més de 10.500 persones van assisitir als diferents actes de cultura popular i tradicional, com ara el Toc d’Inici, la Nit de Foc o les jornades geganteres i castelleres. Moltes GRÀCIES a tothom per assistir i gaudir d’aquestes Festes de Primavera del retrobament!

Les actuacions musicals de les Festes de Primavera, amb actuacions com les de Tanxugueiras, Juanito Makandé, Rayden o Los Diablos, han tingut molt bona acollida.

Parc de la Remunta: Més de 6.800 persones assistents.

La Farga: 4.100

Can Sumarro: 2.200

Èxit també del Jardí dels Titelles a les Festes de Primavera, per on van passar unes 1.600 persones, a la plaça de Maria Artigal de Santa Eulàlia. També l’Enroda’t va tenir un gran seguiment amb 4.000 persones a la plaça d’Europa i 1.800 persones a la pedalada.

El Bibliomercat de Santa Eulàlia, al carrer de Muns, va obrir les portes per la Diada de Sant Jordi amb tots els serveis bibliotecaris: consulta de llibres i revistes, petició de préstecs, zona de wifi i ordinadors portàtils per accedir a internet.

Horari:

Els dimarts, de 16 a 19 h.

De dimecres a divendres, de 10 a 13 h i de 16 a 19 h.

Els dissabtes, de 10 a 13 h.

El Casal de Gent Gran de Santa Eulàlia ha tancat la primera ronda de tallers que s’han fet a sis casals de la ciutat, dintre del programa L’Hospitalet 6.0, per aprendre a utilitzar un telèfon intel·ligent i les seves diferents aplicacions.

Los 35 establecimientos que participaron en la Primavera de Tapas sirvieron un total de 17.642 tapas. Iván Cajaraville, de la Escuela Superior de Hostelería de Barcelona, fue el ganador del Concurso de Coctelería para Jóvenes Profesionales Trofeu Ciutat de L’Hospitalet.

El Ple municipal dona suport a l’1 de maig en defensa d’un treball digne per a tothom. També aprova per unanimitat l’adhesió de la ciutat al Pacte Estatal contra la Pobresa Infantil i demana a la Generalitat la modificació de les bases de la convocatòria de les beques menjador per evitar així la discriminació de l’alumnat amb diversitat funcional.

La síndica de greuges de L’Hospitalet, Merche García, ha presentat en el Ple municipal l’informe anual dels òrgans de defensa de la ciutadania corresponent al 2021, amb un increment del 250 % de les seves gestions. L’Oficina ha dut a terme 649 accions, davant les 185 de l’any passat. Els temes que aglutinen més reclamacions són espai públic (31%), serveis socials (21%), convivència i seguretat (15%) i gestió tributària (11%).

La Biblioteca de Bellvitge ha complert 50 anys. Es va obrir el 28 d’abril de 1972, al carrer de França. Fa 15 anys, l’equipament es va traslladar a l’actual ubicació a la plaça de la Cultura. La Biblioteca Josep Janés, de la Torrassa, també està d’aniversari. Oberta l’any 1968, fa 20 anys que s’allotja a l’actual edifici, al carrer del Doctor Martí i Julià.  Moltes felicitats a totes dues!

Es fa efectiva la renúncia del regidor Cristian Alcázar al seu càrrec en el Ple. Serà substituït per José Antonio Alcaide, per ser qui segueix en l’ordre de la llista electoral de la candidatura presentada a les eleccions del 2019 pel PSC-CP.

Próces participatiu PDU Biopol – Granvia. Bona valoració ahir dijous a la taula de debat ‘Model urbà i desenvolupament sostenible’ de la millora de les connexions de L’Hospitalet amb el riu Llobregat que proposa el nou pla director.

El próximo 15 de mayo de 2022 ven a celebrar, de 11 a 14 horas, el Día Internacional de las Familias en el Parque de les Planes. Disfruta de las actividades lúdicas, recreativas y deportivas que hemos preparado: patinetes eléctricos, circo, música en directo y muchas más actividades.

Avui s’ha iniciat una campanya d’eliminació i control de rosegadors. Es faran actuacions especials amb raticides a parcs i jardins durants dues setmanes i s’instal·laran unes caixes amb raticides en una trentena d’espais que estaran senyalitzats. A aquesta campanya serguiran les de paneroles i mosquits.