Números anteriors

Número 4

Haldia
cometes

Net i Polit a 9 espais de la Florida i les Planes. S’han netejat a fons les voreres i la calçada; s’han eliminat els grafitis de façanes i del mobiliari urbà, i s’ha actuat en contenidors, clavegueram i papereres.

Alianza por la convivencia. Esta semana se ha llevado a cabo en el Distrito 2, Collblanc-la Torrassa, la campaña de la Guardia Urbana de detección y denuncia del incumplimiento de la normativa de uso de los patinetes eléctricos. Se han impuesto ya más de 50 multas.

¡Si te mueves en patinete, respeta las normas!

Procés participatiu PDU Biopol-Granvia. “Implantació dels usos biomèdics i impacte socioeconòmic”. Xerrada a càrrec de Gabriel Capellá, director de l‘IDIBELL, i de Jordi Suriñach, catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona i posterior taula de treball al Centre Tecla Sala.

Ja et pots inscriure a la 12a Cursa Nocturna de L’Hospitalet. El 14 de maig es farà una nova edició d’aquesta prova a l’entorn de la plaça d’Europa. Participa a la gran festa del running a la ciutat! Inscripcions: www.cursanocturnalh.cat.

“Made in L’H 2004. Inoblidables 18”. Els joves de la ciutat nascuts l’any 2004, que enguany fan 18 anys, estan convidats a participar en activitats culturals, esportives i lúdiques organitzades per l’Ajuntament, del 29 d’abril al 14 de maig, per celebrar l’arribada a l’edat adulta i l’accés a la plena ciutadania.

Demà, 23 d’abril. Diada de Sant Jordi 2022. Parades de llibres i flors tot el dia a la Rambla de Just Oliveras. A l’stand de les biblioteques, els autors i autores de la ciutat signaran exemplars dels seus llibres. Vine, t’hi esperem!

Política Municipal. El segon tinent d’alcalde, Cristian Alcázar, ha deixat aquesta setmana la seva acta de regidor de l’Ajuntament i, per tant, renúncia també a les competències que tenia en l’àrea d’Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat. Alcázar ha pres aquesta decisió personal per concentrar-se en la seva defensa en el cas del Consell Esportiu de L’Hospitalet.

L’Hospitalet participa en el programa ‘Conozcamos nuestros parques’, de la Diputació de Barcelona. Más de 400 alumnos de 6º de primaria de nueve escuelas de la ciudad visitarán el Parque Natural del Garraf con un itinerario en torno a la Escuela de Naturaleza de Can Grau.

Els Mossos d’Esquadra condecoren un caporal i dos agents de la Guàrdia Urbana, per la seva feina en investigacions i incidents, i reconeixen la feina de l’oficina LGTBI de L’Hospitalet en el Dia de les Esquadres de la Regió Metropolitana Sud celebrat a Cornellà. Enhorabona, Bona feina!

Amb un clam per la pau han començat les Festes de Primavera! El poeta Benjamín Prado va fer ahir dijous un pregó carregat d’emoció a la Sala de Plens demanant “que els apòstols de la destrucció facin un pas enrere o que els parin els peus, que les bales es detinguin, que l’agressió cessi”, en referència a la guerra a Ucraïna.

L’exhibició de les colles, entitats de cultura tradicional i imatgeria festiva –bestiari, gegants, capgrossos, dansaires, trabucaires i diables– amb les seves músiques interpretades per la Banda Provençana ha marcat l’inici de les Festes de Primavera. Gaudiu tots d’aquestes festes del retrobament!

El punt TIC del Centre Municipal la Florida – Ana Díaz Rico amplia el seu horari a partir de maig i obrirà a jornada complerta, de 10 a 14 h i de 16 a 18 h. Des que es va posar en marxa al gener, aquest punt TIC, impulsat per l’estratègia L’Hospitalet 6.0, ja ha atès 697 veïns i veïnes del barri ajudant-los a millorar les seves competències digitals.