Números anteriors

Número 3

Haldia
cometes

L’Hospitalet planta cara al mal ús dels patinets com a primera acció de l’Aliança per la convivència. La campanya informativa ha començat a Collblanc-la Torrassa. En la següent fase, la Guàrdia Urbana realitzarà operacions intensives de detecció i denuncia de l’incompliment de la normativa. Les multes poden anar de 100 a 1.000 euros.

Net i Polit a Granvia Sud. S’han netejat a fons aquesta setmana les voreres i la calçada; s’han eliminat els grafits de façanes i del mobiliari urbà, i s’ha actuat en contenidors, clavegueram i papereres.

Abierto el plazo hasta el 1 de julio para solicitar las becas de Planeta Formación y Universidades. Se convocan 280 becas por un valor de 1,6 millones de euros a distribuir entre estudios de Formación Profesional, Masters i Postgrados. Solicitud en la plataforma online http://beques.l-h.cat/ca.

Alumnos de Tercero y Cuarto de Primaria de la Escuela La Marina, de Bellvitge, se reunieron con la alcaldesa, Nuria Marín, en el Salón de Plenos del Ayuntamiento y le hicieron llegar sus propuestas para mejorar la ciudad.

Més carrils bici. L’Hospitalet completarà la xarxa pedalable al Districte Econòmic, les zones industrials i altres vies de la ciutat. El projecte, d’1,9 milions d’euros, està cofinançat amb els fons europeus Next Generation.

“LH 50/50. 50 objectes per a 50 anys”, l’exposició que commemora els 50 anys del Museu de L’Hospitalet. S’inaugura el 22 d’abril a l’Harmonia i es podrà visitar fins el 5 de febrer del 2023.

Programa Millennials. Curso de Transición Profesional hacia la Digitalización. Del 29 de abril al 26 de mayo. Dirigido a jóvenes de entre 16 y menos de 30 años en situación de desempleo. Más información del curso gratuito: www.eoi.es.

L’Hospitalet reforçarà la creació d’entorns escolars segurs. La nova fase s’iniciarà aquest any i s’hi faran treballs de pavimentació als carrers de Sant Joan, d’Albareda, de l’Alegria, de les Mimoses, de Mas i de la Muntanya. El projecte, cofinançat amb els fons europeus Next Generation, té un pressupost d’1,14 milions d’euros.

L’Oficina Jove organitza els tallers Destí: L’H els dies 27 i el 29 d’abril i 2 i 4 de maig dirigits al jovent que acaba d’arribar a L’Hospitalet per tal d’oferir-li acollida a la ciutat i connectar-lo amb persones que estan en la mateixa situació. Més informació: 93 403 69 60

MEEEC! Festival de mùsiques al carrer. El parc de la Torrassa es transformarà el divendres 22 d’abril, de 17.30 a 22.00 hores, en un escenari on tindrà lloc una gran batalla de bandes de mùsica durant les Festes de Primavera.

No t’ho perdis!

SABIES QUE? L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de L’Hospitalet va atendre 2.651 consultes i va tramitar 1.760 expedients durant l’any 2021. Els sectors amb més reclamacions han estat el de subministraments d’aigua o electricitat, amb un 40 %, i els de serveis directes, amb un 36 %.

L’esport omplirà la plaça d’Europa el 24 d’abril amb Enroda’t. Vine a participar, de 10 a 14 hores, en una nova edició amb pedalada, exhibicions, tallers i una master class esportiva.

Emoción, devoción y mucho sentimiento en la salida de los pasos de Jesús de Nazareno y la Virgen de los Dolores. Después de dos años muy duros, la Cofradía 15+1 ha salido de nuevo en este Viernes Santo.